15:14:52 02.10.2023
Stiri

Peste o mie de școli și grădinițe rămân FĂRĂ directori

Social 17.03.2015 16:08 Vizualizări3641 Autor: Stela Mihailovici
Peste o mie de școli și grădinițe rămân FĂRĂ directori
Poză simbol


Peste o mie de gimnazii, școli primare și grădinițe, aproximativ o sută de licee, 30 de școli profesionale și două colegii vor rămâne fără directori până la finele lunii martie curent.

Managerii acestor instituții vor fi demiși din funcții, deoarece nu întrunesc prevederile noului Cod al Educației, care intră în vigoare la 23 martie curent.

Potrivit Ministerului Educației, vor fi încetate contractele de muncă cu toți directorii instituțiilor de învățământ care nu au fost selectați prin concurs și au împlinit cinci ani de la data numirii în funcții.

În termen de cel mult șase luni, autoritățile competente vor organiza concursuri de ocupare a posturilor de director devenite vacante, iar actualii manageri pot participa la aceste concursuri. Ministerul Educației va selecta directorii de școli profesionale și colegii, iar concursurile din celelalte instituții de învățământ vor fi organizate de autoritățile administrației publice locale.

Până vor fi selectați noii directori, conducerea instituțiilor va fi exercitată de către directori interimari. „Pentru a schimba un sistem, e nevoie de participarea și implicarea celor mai buni și dedicați profesioniști. În acest sens, facem un apel la toți cei interesați să participe la concursurile pentru directori. Ne dorim oameni integri și buni manageri în fiecare instituție de învățământ și contăm pe interesul sporit pentru aceste funcții”, a declarat ministrul Educației, Maia Sandu.

Ministerul Educației pregătește o „surpriză” și pentru profesori. În viitorul apropiat, ar putea fi modificat sistemul de salarizare, astfel încât profesorii să fie remunerați în bază de performanță. Măsura este necesară pentru a „îmbunătăți calitatea resursei umane din educație”, explică reprezentanții Ministerului Educației.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md