10:55:01 04.12.2022
Stiri

Se caută ȘCOLI din R. Moldova pentru a participa la un CONCURS transfrontalier

Social 14.01.2015 10:15 Vizualizări4270 Autor: Daniela Hadei
Se caută ȘCOLI din R. Moldova pentru a participa la un CONCURS transfrontalier


„Suntem solidari: ne pasă, îndrăznim, ne implicăm!” - aceasta este tema competiției din acest an pentru proiecte școlare transfrontaliere.

Academia Școlilor din Europa Centrală dă startul unui nou concurs de proiecte dezvoltate în parteneriate internaţionale între şcoli, iar tema din acest an este „Solidaritate”.

Școlile care vor prezenta cele mai bune idei vor beneficia de un grant pentru implementarea proiectelor.

Acest proiet este o inițiativă educațională a Fundației ERSTE și este coordonată de Centrul Intercultural/ Interkulturelles Zentrum (Viena, Austria) în cooperare cu VČELI DOM (Bratislava, Slovacia).

Rețeaua școlară este activă în Europa Centrală și de Sud-Est din 2006 și are drept scop promovarea dialogului intercultural în rândul tinerilor.

În această rețea sunt implicate 15 țări, iar inițiativa este susținută de ministerele Educației din toate țările participante.

Republica Moldova a fost parte a proiectului din anul 2009 cu 12 școli, iar numărul total de participanți poate fi găsit pe pagina rețelei: http://www.aces.or.at/schoolnetwork.

De pe 15 ianuarie până pe 15 aprilie 2015, școlile interesate sunt invitate să găsească parteneri internaționali și să prezinte o propunere comună de proiect.

Apelul se adresează școlilor din țările eligibile cu un grup țintă de elevi cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Pagina web care vă ajută să găsiți o școală partener este www.aces.or.at/partnerfinder. Un comitet international va alege și va premia cele mai bune idei, iar câștigătorii vor beneficia de suport pentru implementarea proiectelor lor transfrontaliere. Întâlnirile la nivel international cu delegațiile tuturor proiectelor câștigătoare oferă o platformă pentru schimbul și dezvoltarea educațională continuă.

Tema competiției de proiecte: „Suntem solidari: ne pasă, îndrăznim, distribuim!”. Termenul-limită de trimitere a proiectelor este 15 aprilie 2015. Țările partenere sunt Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul: www.aces.or.at.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri
04.12.2022 10:13 0 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md