16:29:51 18.04.2019
 
Stiri

Peste 20 de tipuri de medicamente, RETRASE din farmaciile R. Moldova în ultimele luni: Ar fi conținut substanțe cancerigene

Social 12.09.2018 12:00 Vizualizări1021 Autor: Ziarul National
Peste 20 de tipuri de medicamente, RETRASE din farmaciile R. Moldova în ultimele luni: Ar fi conținut substanțe cancerigene

Douăzezi și două de produse medicamentoase, destinate tratamentului afecțiunilor cardiovasculare, au fost retrase, începând cu luna iulie curent, din farmaciile, depozitele angro și instituțiile medicale din R. Moldova.

Este vorba de medicamentele cu substanța activă Valsartan, fabricată de către Zheijang Huahai Pharmaceuticals Co. Ltd din China.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) susține că a întreprins măsuri privind rechemarea tuturor medicamentelor cu conţinut de substanţă activă Valsartan, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a emis o alertă în urma identificării impurității cu potențial carcinogen cunoscută sub denumirea de N-nitrozodimetilamina (NDMA) în substanta activă Valsartan, fabricată de producătorul Zhejiang Huahai Pharmaceuticals din China.

În total, în R. Moldova a fost sistată distribuirea a 22 de produse medicamentoase cu această substanță activă, fabricată de producătorul chinez.

AMDM precizează că în Nomenclatorul de Stat sunt înregistrate încă 28 de produse medicamentoase care conțin substanța activă Valsartan, fabricată de alți producători, care nu este afectată de prezența acestei impurități care prezintă risc sporit pentru sănătate.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md