19:25:37 17.11.2018
 
Stiri

Persoanele cu venituri mai mici de 3 000 de lei pe lună pot cere de la Primăria Chișinău compensații pentru serviciile de întreținere

Social 07.08.2018 09:42 Vizualizări583 Autor: Ziarul National
Persoanele cu venituri mai mici de 3 000 de lei pe lună pot cere de la Primăria Chișinău compensații pentru serviciile de întreținere

Persoanele social-defavorizate din municipiul Chișinău vor putea depune, începând cu 1 septembrie curent, cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale pentru sezonul rece 2018-2019.

Potrivit Primăriei Chișinău, beneficiari ai compensaţiilor sunt familiile ale căror venituri din ultimele 12 luni sunt mai mici de 3 000 de lei pe lună lună pentru fiecare persoană. Compensarea cheltuielilor persoanelor defavorizate din municipiu la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice se va efectua până la data de 1 septembrie 2019.

Autoritățile municipale precizează că persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

Dosarele pentru acordarea acestor compensaţii vor fi depuse la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1-23), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale), la preturile de sector – pentru cetățenii care locuiesc în sectorul particular, la primăriile orașelor, satelor (comunelor) din componența municipiului Chișinău – pentru cetățenii din teritoriile administrative respective.Cetățenii care au beneficiat de compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic precedent vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

De menționat că familiile sărace, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md