02:41:38 21.11.2018
 
Stiri

Păzea, companii de taxi! Iată PLANUL poliţiştilor

Social 18.10.2014 09:05 Vizualizări1562 Autor: Galina Munteanu
Păzea, companii de taxi! Iată PLANUL poliţiştilor

Pe parcursul acestui an, pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate 27 de accidente rutiere care au avut loc din vina taximetriştilor, în urma cărora două persoane au decedat, iar alte 28 s-au ales cu diverse leziuni corporale. Totodată, inspectorii de patrulare au documentat peste 600 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere, comise de către taximetrişti.

Pornind de la aceste date, timp de două săptămâni, funcţionari de la Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP), Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, dar şi Agenția Națională de Transport Auto vor verifica activitatea întreprinderilor care prestează servicii de taxi în toată republica. Potrivit INP, în doar o zi au fost depistate 216 de încălcări.

Firmele care prestează servicii de taxi sunt verificate dacă respectă condițiile de vârstă și stagiul de serviciu la angajarea conducătorilor auto, dacă șoferii dispun de certificat de competență profesională, starea tehnică a mașinilor la ieșire și întoarcere la rută și controlul medical al șoferilor.

De asemenea, se ia în considerare şi regimul de lucru și odihnă al conducătorilor auto, baza tehnico-materială destinată reparației și deservirii tehnice a parcului auto, dar şi prezența aparatelor de taxat legalizate.Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md