01:18:48 20.07.2024
Stiri

Cele mai comune metode prin care TURIȘTII ajung să fie furați sau păcăliți în vacanțe!

Știri 12.12.2018 19:30 Vizualizări4509 Autor: Ziarul National
Cele mai comune metode prin care TURIȘTII ajung să fie furați sau păcăliți în vacanțe! Sursa: secretele.com


Turiștii sunt victime sigure, ei cad cel mai ușor pradă fraudelor hoților experimentați. Cum suntem în toiul vacanței de iarnă, v-am pregătit o listă de tertipuri, la care apelează hoții sau șarlatanii și față de care vă recomand să stați la distanță!

Suvenirul gratis

Ți se oferă o brățară a prieteniei gratuită sau orice alt suvenir. Dacă îl vei accepta, vor cere apoi bani și în timp ce tu ești confuz de ceea ce se întâmplă, îți fură portofelul.

Un trandafir pentru iubita ta…

Se apropie de tine o femeie sau un bărbat, ambii la fel de dubioși, care îți oferă un trandafir pentru iubită la prețul unui buchet. Dacă refuzi, va țipa în gura mare că ești zgârcit, în timp ce un altul te poate prădui… Fii vigilent și atent la tot ce se întâmplă și nu lăsa portofelul sau obiectele de valoare la vedere!

Bilet fals

Se apropie de tine o persoană foarte bine îmbrăcată, care spune că vine din partea unui muzeu și îți întinde două bilete, la prețuri mult mai mici decât cele reale. După ce le cumperi realizezi că sunt false…

Verificarea camerei de hotel

Două persoane îmbrăcate asemeni angajaților hotelului bat la ușa camerei de hotel și îți spun că sunt acolo deoarece trebuie să verifice țevile din baie sau orice altceva care implică o defecțiune. Ai mare grijă, unul verifică și altul fură!

Un fotograf

Un localnic prietenos se oferă să îți facă poză. În cel mai bun caz îți cere bani, în cel mai rău caz, fuge cu aparatul.

Falșii călugări

Un grup de călugări falși te roagă să faci donație pentru construirea unei mânăstiri sau pentru a salva viața unui copil. Este o escrocherie de cea mai joasă speță… Nu dona bani persoanelor dubioase, este ca și cum i-ai oferi unui hoț de buzunare!

Pata din greșeală

Un trecător pare că deschide sticla de suc fix lângă tine și te pătează. În timp ce își cere scuze, altcineva îți fură portofelul.

Meniul suplimentar

Ai mare grijă, există restaurante care îți aduc un meniu când comanzi și altul atunci când ceri nota de plată! Verifică foarte bine prețurile sau fă chiar poze înainte de a comanda!

Taxi -RECHIN-

Este o denumire binecunoscută…

Să-ți descriu un scenariu: Ajungi cu trenul sau autocarul la mare sau la munte și trebuie să ajungi la hotel sau locul unde te cazezi. Obosit și cu dorința să ajungi cât mai repede te îndrepți către o stație de taxi, dar în drumul tău te abordează un bărbat chiar și o femeie (pare mai de încredere o femeie, dar vă asigur că nu au scrupule) și se oferă să te ducă ei cu taxiul lor la hotel…

EVITAȚI pe cât posibil acele persoane – sunt taximetriștii RECHINI – vă asigur că o călătorie cu acele taxiuri fantomă va fi de CINCI ori mai scumpă în comparație cu o firmă de taxi respectată din acea zonă.

SFAT: Înainte să pleci la drum, caută pe internet firme de taxi din orașul respectiv, așa vei ști cu siguranță ce taxi să iei, tarif, chiar și cât te costă transportul de la gară la hotel!

Sper să vă fie de folos sfaturile de mai sus și vă doresc un concediu plăcut!

Sursa: secretele.comParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md