16:15:05 12.07.2020
 
Stiri

VIDEO // Un oraș ar putea avea primele TAXIURI sub formă de dronă

Știri 07.07.2017 19:30 Vizualizări3609 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un oraș ar putea avea primele TAXIURI sub formă de dronă sursa: eva.ro


Dubai își dorește să facă primii pași către un sistem îmbunătățit de transport. Acest oraș are în plan să lanseze drone care să poată transporta pasageri în această vară. Cu alte cuvinte, se urmărește transformarea acestui oraș într-unul pe care îl vedeam adesea în filmele science fiction.

Această idee a fost propusă cu scopul de a ameliora problemele care provin din aglomerațiile în trafic. În timp ce Uber, Airbus și alte agenții plănuiesc să creeze vehicule de test care să transporte mărfuri la început.

Agenția de Drumuri și Transport din Dubai a anunțat că va oferi și servicii pentru pasageri. Rutele zborurilor vor fi predeterminate și ar trebui să înceapă în iulie. Zborurile ar trebui să fie făcute cu ajutorul dronei Ehang 184, realizate special pentru a transporta pasageri în zbor.

Pare a fi un vis devenit realitate sau mai exact o direcție pe care scriitorii și producătorii de filme science fiction au văzut-o de mult, însă reprezentanții orașului Dubai au declarat că nu sunt doar vorbe goale declarațiile lor și că deja au început să testeze vehiculul.

Un pasager cu o greutate de maxim 99 de kilograme poate fi transportat cu ajutorul dronei Ehang 184 în timpul testelor. Drona poate călători pentru o distanță de 50 de kilometri atunci când este încărcată, la o viteză maximă de 100 km/h. Dronele vor fi monitorizate de la distanță de către specialiști și vor fi pilotate de la un centru de comandă.

Dubai a venit cu multe invenții în lumea transportului rapid și eficient pe calea aerului. Este posibil ca Hyperloop One să lanseze primul sistemul de transport activ de hyperloop din oraș, cu destinația Abu Dhabi, de exemplu, și are și nenumărate proiecte în care vehiculele sunt pe pilot automat.

Visurile nu mor niciodată, iar fantezia transportului futurist este din ce în ce mai actuală, Hyperloop fiind doar unul dintre conceptele care o ajută să prindă contur. Cu toate că nu este la fel de distractiv ca teleportarea sau ca un jetpack personal, Hyperloop-ul ar putea revoluționa tranzitul în masă, scurta timpul de călătorie pe uscat și reduce daunele aduse mediului înconjurător în timpul acestui proces.

Conceptul Hyperloop a fost propus de Elon Musk, CEO al firmei SpaceX, ca reacție la sistemul feroviar de mare viteză din California, care este în curs de dezvoltare.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md