06:02:43 18.07.2024
Stiri

Vlad Filat s-a RETRAS din politică, iar noul lider al PLDM mizează pe unificarea partidelor proeuropene și proromânești la scrutinul anticipat: „Trebuie să eliberăm R. Moldova de rămășițele oligarhice reprezentate de gruparea Dodon-Șor-Plahotniuc”

Actualitate 29.04.2021 12:03 Vizualizări11140 Autor: Ziarul National
Vlad Filat s-a RETRAS din politică, iar noul lider al PLDM mizează pe unificarea partidelor proeuropene și proromânești la scrutinul anticipat: „Trebuie să eliberăm R. Moldova de rămășițele oligarhice reprezentate de gruparea Dodon-Șor-Plahotniuc”


Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, și-a dat ieri demisia, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al formațiunii. Ex-premierul a declarat că demisionează din motive personale, fără a oferi și alte detalii. Tot ieri, Consiliul Politic Național al PLDM a decis ca interimatul funcției de președinte să fie exercitat, până la următorul congres, de către vicepreședintele PLDM și primarul de Leova, Alexandru Bujorean.

Liberal-democrații pledează în continuare pentru coalizarea dreptei proeuropene în ajunul scrutinului din 11 iulie. În acest sens, Consiliul Politic Național a creat un grup de lucru care va purta negocieri cu alte partide, în vederea participării în comun la alegerile parlamentare anticipate.

Noul lider al PLDM, Alexandru Bujorean, a subliniat că unitatea dreptei este crucială în scrutinul de pe 11 iulie.

Citește și: FOTO // Ex-premierul Filat REVINE în fruntea PLDM și are planuri mari în POLITICA din R. Moldova. „Am învățat lecția”. Liberal-democrații vor avea candidat la prezidențiale și vor participa și la alegerile PARLAMENTARE

„Am acceptat să preiau conducerea PLDM, deoarece sunt conștient de responsabilitatea și dificultatea situației politice din R. Moldova. Trebuie să pregătesc partidul, al cărui membru sunt de 14 ani, pentru congres și participarea în alegerile parlamentare anticipate. Unitatea dreptei e crucială pentru acest scrutin și echipa care mi-a delegat această responsabilitate este gata să își aducă aportul în procesul de eliberarea a acestui stat de rămășițele oligarhice antinaționale, reprezentate de gruparea Dodon-Șor-Plahotniuc. Mizez pe conștiința și deschiderea liderilor politici de dreapta, în vederea consolidării partidelor și cel mai important a electoratului proeuropean și proromânesc, în jurul ideii de eliberare a statului nostru de clica banditească care încă îl ține în captivitate”, a punctat Bujorean.

De menționat că Vlad Filat a revenit la șefia PLDM în august 2020, după o pauză de cinci ani. Filat și-a făcut mea culpa în fața Congresului IX extraordinar al PLDM și a promis că formațiunea va redeveni „locomotiva” integrării europene a R. Moldova. Ulterior, fostul premier a acuzat probleme de sănătate, după ce a stat câțiva ani la pușcărie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md