03:46:16 24.02.2020
 
Stiri

Parlamentul explică de ce vrea să cumpere 110 TABLETE cu 2,3 milioane de lei: „Vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile”

Economie 21.01.2020 12:46 Vizualizări1280 Autor: Ziarul National
Parlamentul explică de ce vrea să cumpere 110 TABLETE cu 2,3 milioane de lei: „Vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile”


Parlamentul va cumpăra 110 tablete pentru a le monta în sala de plen, astfel încât să fie folosite de deputați pentru a vota în regim electronic.

Așa explică Legislativul achiziția în valoare de aproape 2,3 milioane de lei pentru care a anunțat, la mijlocul acestei luni, o licitație și care a provocat reacții negative în societate.

„Parlamentul Republicii Moldova s-a angajat să implementeze e-Parlament și e-vot. Termenele anunțate până acum nu au fost respectate din diferite motive. La această oră, se lucrează la un sistem care să includă o nouă pagină web și sistemul de vot electronic. Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova. Până acum a fost făcut un volum mare de lucru și s-a ajuns la etapa de pre-testări. Pentru a avansa este nevoie de tehnică, deoarece e-parlament înseamnă digitalizarea proceselor și activității din Legislativ. Tabletele pentru achiziția cărora a fost anunțat concurs sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului e-parlament, în particular a e-votului. Tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Motivul este obligativitatea de a asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului de e-vot. Cerințele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, respectiv caietul de sarcini include parametrii recomandați pentru funcționarea, stabilitatea și securitatea sistemului”, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Factorii de decizie ai Legislativului spun că acest sistemul de e-vot va asigura transparența procesului legislativ.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Andrei 23.01.2020 15:16

Inca 110 jucatori pe belot.md

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md