22:31:44 18.04.2019
 
Stiri

OPINIE // „De ce nu am încredere în Andrei Năstase? Pentru că a făcut exces de zel și a strigat în fața Ambasadei României că „Jandarmeria apără hoția”. Suficient motiv”

Alegeri 2018 14.08.2018 17:20 Vizualizări800 Autor: Ziarul National
OPINIE // „De ce nu am încredere în Andrei Năstase? Pentru că a făcut exces de zel și a strigat în fața Ambasadei României că „Jandarmeria apără hoția”. Suficient motiv” vnichitus.wordpress.com

„Pentru că a făcut exces de zel și a strigat în fața Ambasadei României că „Jandarmeria apără hoția”. Suficient motiv. Înțeleg gestul simpatizanților opoziției extraparlamentare moldovenești, PPDA/PAS, de a se solidariza cu protestatarii de la București. E dreptul lor de a-și manifesta afinitatea cu PNL-ul și USR-ul. Dar de la lozinci ca „Jos dictatura!” sau „Jos tortura!”, strigate de mai mulți oameni lângă monumentul lui Ștefan cel Mare din Chișinău, s-a ajuns în fața Ambasadei României unde s-a strigat sloganul „Jandarmeria apără hoția””, scrie jurnalistul Victor Nichituș pe blogul său.

Acesta amintește și de conotațiile mesajului transmis de vicepreședintele PPDA, Stanislav Pavlovschi, care a afirmat: „Cine spunea ca jandarmii romani s-au schimbat?”.

„Ați sesizat nuanța folosită de politicianul moldovean? A vorbi despre jandarmul român în Basarabia înseamnă altceva decât se înțelege la București, Cluj ori Bacău. Conotațiile despre jandarmi, în R. Moldova, sunt folosite pentru culpabilizarea autorităților statului român. Voi aminti că Igor Dodon a folosit ca slogan de campanie prezidențială: „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân!”. Sloganul strigat în fața Ambasadei României la Chișinău: „Jandarmeria apără hoția”, nu a făcut nimic altceva decât să asocieze Jandarmeria României cu imaginea diabolică a „jandarmului român” construită de Uniunea Sovietică prin care s-a cultivat antipatia basarabenilor față de România”, spune acesta.

Sursa citată mai scrie că este „o mare eroare politică să acuzi Guvernul statului român că „execută democrația”, deoarece exact asta își doresc neprietenii României. „Slăbiciunile interne ale statului român sunt în acest moment valorificate de inamicii României. Politicieni din Austria își exprimă dubiile privind capacitatea Bucureștiului de a exercita Președinția Consiliului Uniunii Europene. Printre tematicile de interes ale președinției României la Consiliul UE se numără cea referitoare la consistenţa politicii UE în vecinătatea sa, un subiect cu referire clară la R. Moldova. Orice mișcare de slăbire a României este în interesul Federației Ruse. Încercările de destabilizare ale statului român vor fi continuate de provocarea unei instabilități în R. Moldova. Ar fi o prostie din partea agenților de influență ruși să nu încerce o implicare în anunțatele manifestări de protest din 26 august de la Chișinău. Din momentul în care a acceptat să se strige în fața reprezentanței diplomatice a statului român lozinci cu caracter neprietenos la adresa României, îmi permit să am extrem de puțină încredere în capacitățile lui Andrei Năstase”, a conchis acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!VasileStroiu 17.08.2018 20:43

Andrei Năstase a făcut exces de zel și a strigat în fața Ambasadei României că „Jandarmeria apără hoția”. E o ogresală politică a liderului PPDA, el s-a implicat prea activ în problemele politice interne ale României.

VasileStroiu 17.08.2018 20:49

Andrei Nastase ca președinte a unui partid de opoziție din Republica Moldova care avea perspective reale de a veni la putere după viitoarele alegeri parlamentare a admis o greșală poilitică când sa implicat prea activ în lupta politică internă din România contra PSD - partidului care acuma, guvernează în România, posibil, prea defectuos. E foarte bine că Maia Sandu cu PAS n-a participat la flashmob-ul organizat de PPDA duminică în fața Ambasadei Bucureștiului la Chișinău !!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md