09:21:16 24.01.2018
Stiri

O firmă de mobilă, pusă la RESPECT de o familie din Criuleni care a plătit aproape 40 de mii de lei pentru o bucătărie, dar a fost PĂCĂLITĂ

Social 30.08.2017 11:30 Vizualizări7014 Autor: Ziarul National
O firmă de mobilă, pusă la RESPECT de o familie din Criuleni care a plătit aproape 40 de mii de lei pentru o bucătărie, dar a fost PĂCĂLITĂ
Poză simbol

O familie din raionul Criuleni a comandat mobilă de bucătărie de la o întreprindere individuală, specializată în producerea și comercializarea mobilierului, pentru care a plătit 39 300 de lei.

Când le-a fost instalată bucătăria, cei doi soți au constatat că aceasta are alte mecanismele pentru închiderea ușilor decât cele stipulate în contract. În perioada de garanție, au apărut și alte deficiențe ale mobilei realizate la comandă, iar consumatorul a cerut agentului economic să le înlăture sau să-i restituie banii.

Firma însă a refuzat să răspundă la solicitare și oamenii au mers să se plângă la Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

Inspectorii de aici i-au explicat agentului economic obligațiile și administratorul acesteia a emis o scrisoare de garanție prin care s-a obligat să satisfacă cerințele invocate în reclamație.

Însă, întreprinzătorul nu și-a onorat nici de data asta obligațiile, iar consumatorul a depus la APC o reclamație repetată. Inspectorii Agenției au inițiat un control inopinat la firmă, iar agentul economic a fost sancționat contravențional și i-a fost emisă o prescripție privind înlăturarea neconformităților.

Abia după ce a fost sancționat, agentul economic a remediat defecțiunile apărute la setul de mobilă cumpărat și a restituit consumatorului un prejudiciu în valoare de 6 000 de lei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md