07:15:56 20.06.2019
 
Stiri

O echipă de experți din UE va asista autoritățile din R. Moldova în implementarea REFORMEI administrației publice: Buget de 4,7 milioane de euro

Social 21.09.2018 12:00 Vizualizări912 Autor: Ziarul National
O echipă de experți din UE va asista autoritățile din R. Moldova în implementarea REFORMEI administrației publice: Buget de 4,7 milioane de euro

O echipă de experți din Uniunea Europeană și-a început, zilele trecute, activitatea în R. Moldova în cadrul a două proiecte de asistență ale UE pentru reforma administrației publice.

Proiectul „Suport pentru reforma administrației publice” are un buget de 2,8 milioane de euro, iar proiectul „Suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților din administrația publică” - un buget de 1,9 milioane de euro.

Proiectele se vor axa pe consolidarea capacităților instituționale și a resurselor umane ale autorității publice centrale și celei locale în elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, precum și îmbunătățirea calității prestării serviciilor publice în conformitate cu așteptările și necesitățile cetățenilor, dar și creșterea transparenței în procesul decizional.

Cancelaria de Stat transmite că, în scurt timp, la Chișinău va sosi și echipa de experți pentru un alt proiect de asistență tehnică al UE „Suport în consolidarea procesului de elaborare a politicilor în contextul punerii în aplicare a Acordului de Asociere” cu un buget de 1,8 milioane de euro care va avea drept beneficiari majori Cancelaria de Stat, Ministerul Finanțelor și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Toate cele trei proiecte fac parte din Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru reforma administrației publice, care prevede oferirea asistenței tehnice în valoare de 15 milioane de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md