10:40:58 21.07.2019
 
Stiri

Noul ministru al Economiei și Infrastructurii, către angajații instituției. „Când puneți o semnătură, imaginați-vă că decizia e publicată în „Wall Street Journal”… Dacă decizia vă va face să roșiți, atunci nu o puneți”

Economie 17.06.2019 11:40 Vizualizări1141 Autor: Ziarul National
Noul ministru al Economiei și Infrastructurii, către angajații instituției. „Când puneți o semnătură, imaginați-vă că decizia e publicată în „Wall Street Journal”… Dacă decizia vă va face să roșiți, atunci nu o puneți” captură

Premierul Maia Sandu l-a prezentat astăzi pe ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Vadim Brânzan, angajaților instituției. Premierul a declarat că și-a început cariera la MEI și acum a apărut „o șansă de a schimba lucrurile în bine”.

„Acum trebuie să vă concentrați pe demascarea și eliminarea schemelor de corupție. Trebuie să oprim scurgerile de bani publici în buzunarele corupților. De asemenea, trebuie să dezvoltăm economia, mediul de afaceri. Să oferim siguranță pentru investitori, să arătăm că în R. Moldova nu poate să se fure 12% din PIB. De astăzi încetează practicile când funcționarii sunt puși să comită ilegalități. Cei care nu sunt de acord cu o asemenea abordare vor trebui să plece. Domnul ministru Brânzan a lucrat peste hotare, în SUA și vă rog să-l învățați practicele locale. Mă refer la cele pozitive, nu pe cele care urmează să le eliminăm”, a menționat premierul Sandu.

La rândul său, noul ministru a dat asigurări că are mai multe obiective pe termen scurt în fruntea MEI, inclusiv deconspirarea schemelor de corupție, demonopolizarea, deetatizarea și dezvoltarea economiei. „Bineînțeles că, în primul rând, ar trebui să începem cu dezvoltarea reală a economiei, dar nu poți face nimic până când nu elimini corupția. Eu am câteva principii de lucru. Este vorba de toleranță zero față de corupție. Știu că de fiecare dată vi s-a spus asta, dar acum lucrurile sunt diferite. Se încurajează profesionalismul și nu nepotismul sau cumătrismul. Totodată, se încurajează spiritul de echipă și etica muncii. Ori muncești bine, sau deloc. Cei care nu sunt siguri că pot accepta aceste principii sunt liberi să plece”, a menționat Brânzan.

Acesta a făcut și o paralelă dintre situația în care s-a pomenit acum R. Moldova și activitatea sa pe „Wall Street”. „Când lucram pe „Wall Street”, mă ocupam de investiții în companii stresate, cu probleme. Aceste companii puteau fi reconstruite. Le spuneam oamenilor că va fi foarte greu, dar problemele pot fi rezolvate. Și în R. Moldova putem rezolva problemele acumulate. Putem face o țară europeană care să îmbrățișeze valorile occidentale”.

Vadim Brânzan a avut un mesaj aparte pentru angajații MEI. „Când puneți o semnătură, imaginați-vă că decizia e publicată în „Wall Street Journal”… Dacă decizia vă va face să roșiți, atunci nu o puneți. La mine ușa va fi mereu deschisă ca să putem să ne consultăm”, a conchis noul conducător al MEI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md