19:12:52 03.07.2020
 
Stiri

Nou director la SA „Apă-Canal Chișinău”? SURSE: Socialiștii ar intenționa să-l readucă în funcție pe Constantin Becciev. Reacția lui Ceban

Economie 24.07.2019 10:15 Vizualizări2646 Autor: Ziarul National
Nou director la SA „Apă-Canal Chișinău”? SURSE: Socialiștii ar intenționa să-l readucă în funcție pe Constantin Becciev. Reacția lui Ceban


UPDATE // Șeful liberalilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Cebanu, a sesizat redacția noastră că fostul primar interimar, Ruslan Codreanu, „prietenul socialiștilor”, a scos toți consilierii liberali din Consiliul de Adrministrație al SA „Apă-Canal Chișinău”. Acum, în acel consiliu sunt consilieri comuniști, liberal-democrați, democrați și popular-europeni.

Ion Cebanu ne-a confirmat că „sunt asemenea intenții”, cu referire la informația potrivit căreia socialiștii și-ar dori readucerea lui Becciev la „Apă-Canal”, dar sunt și informații că PSRM ar intenționa și păstrarea actualului director, Valeriu Meșca, după ce acesta și-ar fi schimbat „șapca de la PD la PSRM”. Ciobanu spune că, la ultima ședință a CMC, consilierii i-au acordat vot de neîncredere lui Meșca și acesta s-a arătat chiar dispus să plece din funcție. Totuși, „ceva s-a întâmplat și acesta s-a răzgândit”.
***

Consiliului de Administrare al SA „Apă-Canal Chișinău” ar urma să se întrunească astăzi în ședință, inclusiv pentru a-și alege un nou președinte.

Sursele Ziarului NAȚIONAL afirmă că în această funcție ar putea să revină fostul director Constantin Becciev, care a câștigat procesul împotriva SA „Apă-Canal Chișinău”, după ce a fost demis în 2016 pe motiv că ar fi gestionat prost activitatea întreprinderii. Aceleași surse ne-au spus că judecata a fost „generoasă” cu Becciev, după ce ginerele său, Angel Agache, ar fi părăsit fracțiunea liberal-democraților din Parlament și s-a alăturat democraților.

CITIȚI și Nou șef la „Apă-Canal Chișinău”, după ce Becciev a fost acuzat că a încheiat contracte cu firmele conduse de fiica sa

Revenirea lui Becciev la „Apă-Canal” ar fi doleanța socialiștilor, mai spun sursele noastre.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Ion Ceban, șeful socialistilor din Consiliul Municipal Chișinău, a negat aceste informații, catalogându-le drept „prostii”.

„Noi nu avem niciun reprezentant în Consiliul de Administrare al „Apă-Canal Chișinău”. Cu cine să ne fi înțeles? Cu consilierii liberali sau PPEM? Nu există niciun consilier socialist acolo”, ne-a spus Ion Ceban, care a admis că astăzi instituția își va alege un nou președinte.

Indirect, și deputatul Lilian Carp a vorbit astăzi despre un posibil scenariu descris de sursele noastre.

CITIȚI și Consiliul de administraţie de la „Apă-Canal Chişinău” va CONTESTA hotărârea privind restabilirea în funcție a lui Constantin Becciev

„PD a capturat nu doar puterea centrală, ci și autoritățile locale.

Și dacă în mun. Chișinău Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost băgați prin ușa din spate, mult mai urât și brutal au făcut-o la nivel de mai multe direcții și întreprinderi.
De exemplu, SA Apa Canal Chișinău. Întreprindere a fost scoasă din faliment de Veronica Herța, care a deblocat proiectul BERD-BEI, ce ține de modernizarea entității, în valoare de cca 62 mln Euro. Această întreprindere s-a pomenit peste noapte cu un nou director, pe nume Valeriu Meșca. Un cetățean pe care puțini l-au văzut și care nici măcar la ședințele primăriei nu se prezenta, dar care, fiind coleg de grupă cu Plahotniuc a fost „înaintat” (băgat pe ușa din spate) de însăși Iaralov...
Dar nu faptul că Plahotniuc l-a băgat la Apă Canal pe Meșca pe ușa din spate este important. Ci aceea că AS Apă Canal are semnate contracte pentru prestări servicii de reabilitare a rețelelor cu companiile personale ale directorului Meșca: „Gala Impex” SRL și „Galapac” SRL.
De când este în această poziție i-au fost deja făcute „transferuri” de cca 500 mii lei!!!

Semne de întrebare apar și la modul în care respectivul director a încheiat contracte cu firme afiliate PD-ului: Argus- S SRL - servicii de pază, Proterra Grup SRL - servicii de clearing, Unitem - servicii de telefonie mobile.

Miercuri, 24 iunie 2019, urmează să aibă loc ședința Consiliului de Administrare Apă Canal. Sper ca foștii colegi să țină cont de cele descrise aici. În special: Adrian Culai, Valeriu Bogdan, Valeriu Bulat, Viorel Chivriga, Natalia Vîsotina, Natalia Lipca, Ghenadie Botnari, Ghenadie Dumanschi, Liviu Oboroc, să nu admita alegerea unui alt specialist care sa faca afaceri de familie cu intreprinderea”, a scris astăzi deputatul Carp pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md