03:14:08 04.08.2020
 
Stiri

Va primi Năstase salariul pentru perioada cât a fost privat de funcția de primar al capitalei, după decizia CAC? Osmochescu: „Neapărat îi vor fi compensate daunele morale și materiale”

Politică 09.10.2019 09:41 Vizualizări1926 Autor: Ziarul National
Va primi Năstase salariul pentru perioada cât a fost privat de funcția de primar al capitalei, după decizia CAC? Osmochescu: „Neapărat îi vor fi compensate daunele morale și materiale”


„Nebănuite sunt căile Domnului”. Așa comentează fostul judecător constituțional, Nicolae Osmochescu, decizia din 8 octombrie curent a Curții de Apel Chișinău (CAC) prin care a fost casată hotărârea Judecătoriei Chișinău ce a anulat rezultatele alegerilor locale din 2018, în urma cărora liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost privat de funcția de primar al Chișinăului.

Osmochescu a remarcat faptul că judecătorul Nicolae Clima a participat la adoptarea ambelor decizii de judecată, ieri în calitate de președinte al completului de judecători.

„Nicolae Clima trebuie de întrebat când a fost sincer și obiectiv. Atunci sau acum? Eu cred că acum, fiindcă atunci au existat influențe politice. Este adevărat și faptul că justiția noastră este cameleonică și se adaptează sub orice regim. Acum a influențat și acea adresare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Totuși, este foarte important să se procedeze în conformitate cu buchia și spiritul legii”, a declarat Nicolae Osmochescu pentru Ziarul NAȚIONAL.

Fostul judecător nu crede că Andrei Năstase va încasa, în urma deciziei CAC, salariul de primar pentru un an și patru luni, pentru că acesta „n-a exercitat funcția nicio zi”.

Totuși, Năstase va beneficia „neapărat” de compensarea daunelor morale și marteriale care i-au fost aduse prin nerecunoașterea rezultatelor alegerilor locale anticipate din 2018, spune Osmochescu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md