01:13:27 25.09.2018
 
Stiri

MISTERUL documentelor dispărute ale lui Nikola Tesla. Ce legătură există între fişiere şi unchiul preşedintelui Donald Trump

Știri 07.05.2018 18:01 Vizualizări748 Autor: Ziarul National
MISTERUL documentelor dispărute ale lui Nikola Tesla. Ce legătură există între fişiere şi unchiul preşedintelui Donald Trump Sursa: descopera.ro

După descoperirea cadavrului lui Nikola Tesla în ianuarie 1943, în camera sa de hotel din New York, reprezentanţii Biroului de Proprietăţi Străine din SUA au confiscat multe documente asociate muncii inventatorului de 86 de ani.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Tesla a susţinut că a inventat o armă cu particule cunoscută şi ca „Raza Morţii” care s-a dovedit a fi nepreţuită în acel context. Aşadar, pentru a preveni preluarea acestei tehnologii de către inamicii americanilor, guvernul a preluat toate documentele din camera sa de hotel din New York, notează History.

Ce s-a întâmplat din acel moment cu documentele lui Tesla, dar şi ce se afla în acestea a rămas un mister. După mai mulţi ani în care FBI-ul a fost condamnat că ar ascunde anumite acţiuni prin aceste documente, agenţia guvernamentală a publicat 250 de pagini privind documentele lui Tesla. Însă chiar şi aşa răspunsul la multe întrebări nu a fost descoperit, deoarece doar o parte din aceste documente au fost publicate.

La trei săptămâni după moartea inventatorului cu origini sârbeşti, un inginer din cadrul Institutului Massachusetts a fost însărcinat cu evaluarea lucrărilor lui Tesla pentru a determina dacă există „vreo idee nepreţuită”. Conform documentelor publicate, inginerul dr. John G. Trump a declarat că efortul principal al lui Tesla era „de a fi un filozof speculativ”. De asemenea, spunea el că acestea nu includ „principii sau metode noi, funcţionale”.

Numele cercetătorului nu este întâmplător deoarece John G. Trump a fost unchiul celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite Donald J. Trump. Fratele mai mic al tatălui lui Trump a ajutat la proiectarea dispozitivelor cu raze X ce au fost utilizate pentru tratarea pacienţilor bolnavi de cancer şi a lucrat pentru îmbunătăţirea radarelor de cercetare în cel de-al Doilea Război Mondial.

Chiar şi în timpul campaniei sale pentru prezidenţiale Trump a amintit deseori de unchiul său, spunând: „Unchiul meu obişnuia să-mi povestească despre armele nucleare înainte ca acestea să devină cunoscute”, afirma Trump într-un interviu.

Deşi John G. Trump a infirmat ideea că Tesla a inventat o „rază a morţii”, armata a încercat să încorporeze o armă cu particule în următorii zeci de ani de după cel de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, „Raza Morţii” a influenţat programul militar al lui Ronald Reagan din 1980, ce a fost denumit „Star Wars”.

Sursa: descopera.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md