03:51:22 26.04.2019
 
Stiri

Mișcarea „ACUM” anunță că a strâns a zecea parte din semnăturile necesare pentru petiția adresată instituțiilor europene vizavi de inițierea unei urmăriri penale pe numele persoanelor din R. Moldova implicate în furtul miliardului

Alegeri 2018 13.09.2018 17:50 Vizualizări837 Autor: Ziarul National
Mișcarea „ACUM” anunță că a strâns a zecea parte din semnăturile necesare pentru petiția adresată instituțiilor europene vizavi de inițierea unei urmăriri penale pe numele persoanelor din R. Moldova implicate în furtul miliardului

Mișcarea de Rezistență „ACUM”, din care fac parte partidele PAS, Platforma DA, PLDM, precum și lideri de opinie din societatea civilă, anunță că până acum 6 500 de persoane au semnat petiția adresată instituțiilor europene prin care va cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului.

Pentru a trimite această petiție, lansată în cadrul Adunării Generale a Cetățenilor de pe 26 august curent, este nevoie de cel puțin 50 000 de semnături.

Mișcarea de Rezistență ACUM a decis să înainteze petiția reieșind din faptul că, de la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de un miliard de dolari sau 12% din PIB, autoritățile Republicii Moldova împreună cu organele de drept nu au recuperat niciun bănuț și protejează persoanele implicate în acest furt.

„Mulți dintre banii furați au fost cheltuiți pe teritoriul UE, astfel că există toate condițiile ca, odată sesizate, instituțiile europene să poată deschide o investigație și să înceapă urmărirea penală a cetățenilor moldoveni implicați în fraudă”, a declarat Maia Sandu, Președinta PAS.

Mișcarea de Rezistență ACUM îndeamnă cetățenii R. Moldova să semneze această petiție, astfel încât „persoanele vinovate de furtul miliardului, protejate de justiția lui Plahotniuc, să fie trase la răspundere”.

Petiția poate fi semnată online pe site-ul www.acum.md/petitie, dar și la sediile PAS, Platformei DA sau PLDM.

Petiția este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF-ului, Europol-ului și urmează a fi înmânată instituțiilor UE în luna noiembrie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Aurel 13.09.2018 20:34

Un ditamai Kroll, una din cele 4 companii la nivel mondial se ocupă de asta, da vezi tu alde Maia și Năstase vor să ceară europenilor, băi debili, asta la voi e doar o nou motiv de a face colb și fum pentru a avea teme de discuții. Căutați la Filat și la Platon miliardul, la TV8 și la Chiril Lucinschi

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md