07:04:51 24.05.2024
Stiri

MIRACOL! Medicii au rămas șocați când au văzut ce a făcut un copil în burta mamei

Știri 07.07.2017 18:30 Vizualizări2887 Autor: Ziarul National
MIRACOL! Medicii au rămas șocați când au văzut ce a făcut un copil în burta mamei sursa: google.ro


Un fetus şi-a salvat propria viaţă şi totodată pe cea a mamei sale care suferise o ruptură uterină, poziţionându-se în uter într-o astfel de poziţie încât a fost evitată o hemoragie cu potenţial letal, a anunţat joi spitalul din Lille din nordul Franţei care a descris cazul ca fiind unul „excepţional”.

Pacienta, însărcinată în opt luni şi jumătate, s-a prezentat la spital acuzând „dureri severe”, a declarat pentru AFP Charles Garabedian, ginecolog obstetrician, care a raportat alături de colegii săi cazul clinic într-un articol din „European journal of obstetrics, gynecology and reproductive biology”, scrie Agerpres.

„Toate analizele sale erau normale: examenul clinic, ecografia copilului, înregistrarea bătăilor inimii bebeluşului”, a afirmat medicul adăugând că pacienta suferise anterior o cezariană.

„Aşa că am efectuat o ecografie şi, astfel, s-a pus diagnosticul de ruptură uterină care poate antrena o hemoragie şi moarte intrauterină a fătului”, a afirmat Garabedian.

Însă „ceea ce este extraordinar este faptul că bebeluşul şi-a lipit spatele de zona rupturii, fapt ce a permis colmatarea breşei şi evitarea unei hemoragii şi exteriorizarea cordonului”, a continuat medicul care nu a dezvăluit data la care a avut loc actul medical, pentru a proteja anonimatul pacientei.

„Imediat a fost efectuată o cezariană de urgenţă”, iar copilul şi mama nu au suferit nicio complicaţie după naştere, a precizat el, potrivit sursei citate.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md