06:31:11 16.07.2024
Stiri

DOC // RAPORT: Performanțele lui Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale, „NESATISFĂCĂTOARE”. CSP ar urma să-i ceară președintei Maia Sandu demiterea acestuia

Actualitate 17.05.2022 11:37 Vizualizări2151 Autor: Ziarul National
DOC // RAPORT: Performanțele lui Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale, „NESATISFĂCĂTOARE”. CSP ar urma să-i ceară președintei Maia Sandu demiterea acestuia


Comisia care a evaluat performanțele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, i-a acordat calificativul „nesatisfăcător”.

„Comisia de Evaluare a Performanțelor Procurorului General apreciază performanțele Procurorului General (suspendat de drept) Alexandr Stoianoglo, înregistrate în perioada exercitării mandatului 29.11.2019 – 05.10.2021, cu calificativul de evaluare – NESATISFĂCĂTOR”, se arată în raportul Comisiei respective, care are 129 de pagini și a fost făcut public de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Acum, CSP urmează să propună președintelui Republicii Moldova eliberarea din funcție a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, care s-a aflat la conducerea Procuraturii Generale până în toamna anului 2021, când a fost reținut într-un dosar de corupție.

Membrii Comisiei arată că au studiat rapoartele de activitate ale Procuraturii Generale și l-au audiat pe Alexandr Stoianoglo.




Menționăm că membrii Comisiei respective au fost Artur Regus, Angela Popil, Drago Kos și Ion Matușenco, ultimul reprezentant al lui Stoianoglo, căruia i-au fost anulate notele, fiind întotdeauna 9 sau mai mari.

Amintim că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut în octombrie 2021, fiind acuzat de abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, exces de putere și favorizarea unui grup criminal, condus de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon pe care l-a scos din închisoare.

Stoianoglo respinge acuzațiile și afirmă că dosarele sale sunt cusute cu ață albă din dorința actualei guvernări de a prelua conducerea Procuraturii Generale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md