01:39:15 14.12.2019
 
Stiri

Ministrul Economiei, către FMI: „Niciun ban din frauda bancară nu a fost recuperat”

Economie 26.06.2019 16:08 Vizualizări2609 Autor: Ziarul National
Ministrul Economiei, către FMI: „Niciun ban din frauda bancară nu a fost recuperat”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, le-a spus astăzi membrilor delegației Fonfului Monetar Internațional (FMI), aflată într-o vizită la Chișinău, că niciun ban din frauda bancară nu a fost recuperat până în prezent.

Potrivit ministrului, pentru a putea investiga această schemă de proporții este nevoie de oameni curajoși, gata să lupte pentru curățarea instituțiilor de toate schemele și de toți cei implicați în fraudă.

Premierul Maia Sandu i-a dat asigurări delegației FMI că la Chișinău există voința politică necesară pentru a asigura curățarea completă a instituțiilor statului de persoane corupte, reformarea autentică a justiției și edificarea unor structuri de stat eficiente în care cetățenii să aibă încredere.

„Este important să avem o procuratură independentă și profesionistă care să pună capăt schemelor de corupție, să identifice persoanele implicate în fraudă și să sancționeze toți vinovații. Vrem să ne asigurăm că, orice se va întâmpla pe scena politică în viitor, nu va mai fi posibilă subordonarea instituțiilor intereselor politice sau economice”, a spus prim-ministrul.

Șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan, a declarat, la rândul său, că FMI are toată deschiderea pentru a ajuta Republica Moldova, programul cu FMI fiind suspendat anterior ca urmare a Legii amnistiei fiscale din 2018 și a pachetului legislativ privind reforma fiscală.

Reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internațional și implementarea prevederilor Memorandumului de politici economice și financiare vor permite Republicii Moldova să primească ultimele două tranșe din programul de finanțare din partea FMI, în sumă totală de cca 66 de milioane de dolari.

Programul autorităților cu FMI prevede menținerea stabilității economice și financiare prin curățarea sectorului financiar, consolidarea cadrului de reglementare și supraveghere, asigurarea unei creșteri economice mai mari și sustenabilității finanțelor publice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md