00:50:39 19.06.2019
 
Stiri

Ministrul Chicu îl acuză pe Slusari că ar promova MINCIUNI: „Fierbințeala preelectorală o întrece și pe cea, scuzați, a motanilor primăvara”

Economie 08.01.2019 11:00 Vizualizări1739 Autor: Ziarul National
Ministrul Chicu îl acuză pe Slusari că ar promova MINCIUNI: „Fierbințeala preelectorală o întrece și pe cea, scuzați, a motanilor primăvara”

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, respinge predicțiile vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, potrivit cărora autoritățile nu s-ar descurca cu noua lege cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, iar pentru a rezista până la alegeri, în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la bănci, majorând semnificativ datoria internă.

„Remarc, cu regret, că unii nici de cele mai sfinte sărbători nu încetează cu minciuna. Fierbințeala preelectorală o întrece și pe cea, scuzați, a motanilor primăvara devreme. Dacă aș face o retrospectiva a mesajelor apocaliptice emise de acest gen de „lostradamuși”, ar trebui să ocup toată pagina”, a reacționat Chicu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Chicu, unii afirmau în iulie 2018 că „ne pierdem fără asistenta financiară” externă. „Suplimentar la venituri din impozite și taxe planificate pentru anul 2018 la Bugetul Public National (BPN) s-au acumulat peste 1,5 mlrd. lei. Un excedent de venituri a fost înregistrat la toate componentele BPN. Și aceasta în condițiile diminuării cotelor impozitelor din 1 octombrie, când a intrat în vigoare reforma fiscală. Încasările din impozite și taxe au permis ca la sfârșit de an soldurile în conturile bugetului de stat să depășească 2,5 mlrd. lei, iar la celelalte componente (BL, BASS și FAOAM) - peste 2 mlrd. lei. Deci, necesități de a împrumuta masiv pentru a finanța cheltuielile la început de an nu există”.

Acesta s-a referit și la acuzația potrivit căreia statul nu are bani pentru a finanța reformele anunțate la finele anului trecut, despre care opoziția a spus că sunt electorale. „În ceea ce privește posibilitatea Ministerului Finanțelor de a finanța „proiectele electorale”, inclusiv reforma salarială în sectorul public, vreau să vă asigur că aceste cheltuieli nu depășesc posibilitățile bugetului public. Orice încercare de a specula pe aceasta temă denotă, mai degrabă, o lipsă totală de alte mesaje electorale”.

Chicu a lansat și un apel pe finalul mesajului său: „Stimați concurenți electorali, încercați să vă ancorați speranțele pentru a accede în Parlament în alte domenii. Aici, la finanțele publice, totul este în ordine și sub control! Noi vom reacționa cu promptitudine la orice încercare de a manipula sau specula pe tema finanțelor publice”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Aurel 08.01.2019 13:35

Slusari în genere este un mincinos, cică e agricultor dar nici acolo nu se pricepe bine.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md