12:22:11 27.01.2020
 
Stiri

Ministrul Brînzan îi răspunde ex-premierului Filip, după ce acesta i-a pus o „întrebare de 800 milioane de lei”: „Filip era foarte bun șef de fabrică de BOMBOANE. Probabil acesta-i nivelul lui și trebuia să rămână acolo”

Economie 23.08.2019 13:21 Vizualizări4505 Autor: Ziarul National
Ministrul Brînzan îi răspunde ex-premierului Filip, după ce acesta i-a pus o „întrebare de 800 milioane de lei”: „Filip era foarte bun șef de fabrică de BOMBOANE. Probabil acesta-i nivelul lui și trebuia să rămână acolo”


Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-a răspuns ex-premierului Pavel Filip, care a pus la îndoială faptul că, în fiecare lună, oamenii din PD ar fi estorcat circa 400 de milioane de lei de la întreprinderile de stat, prin diferite scheme.

„D-apoi, ce aveau să spună? Domnul Filip era foarte bun șef de fabrică de bomboane. Probabil acesta-i nivelul lui și trebuia să rămână acolo”, a declarat Brînzan pentru „Europa Liberă”.

Întrebat de unde totuși se adunau cele 400 de milioane lunar în pușculița PD, Brînzan s-a referit la „Metalferos” și alte întreprinderi.

„„Metalferos” și acum, Doamne ferește, ce probleme. Au trecut deja două luni și iar lumea începe să se teamă de ei. Stați oleacă, că facem ordine în toți câte puțin, câte puțin. De Calea Ferată ne-am apucat, despre „Moldtelecom” în genere o să fac o conferință de presă aparte. Schemele care au fost se opresc, s-au oprit deja, s-au întocmit reguli noi de achiziționare la „Moldtelecom”. Cum?

Citește și: VIDEO // Ministrul Brînzan: „Am fost ȘOCAT. Peste 20 de milioane de dolari erau COLECTATE lunar din scheme frauduloase. Banii nu ajungeau în bugetul de stat, dar la o mână de oameni”

Declararea ultimului beneficiar în mod obligatoriu, cine stă în spate, cine stă în spatele la BASSISTEM cu care „Moldovagaz” tranzacționat 350 de milioane anul trecut și anul acesta deja vreo 170 de milioane? Cine-i ultimul beneficiar al companiei din Cipru, care stă în spate? Vreau să știu – de ce, practic, cel mai mare furnizor este acest BAY Systems? Acolo vreo 80% din cumpărături îs de la ei. Acesta-i un risc mare, depinde de un singur furnizor. Deci, s-au introdus limite, cât pot ei să procure de la unul singur, adică pentru a diversifica sursele, declararea ultimului beneficiar, deja capitalismul, cum s-ar spune, transparent a intrat în „Moldtelecom” și mergem în continuare. Același lucru se întâmplă și cu Calea Ferată. Slavă Domnului, schemele s-au oprit, schimbări se fac, grupurile de audit au venit la fața locului, lucrăm mai departe”, a răspuns ministrul.

Citește și: VIDEO // ÎNTREBARE de 800 de MILIOANE pentru ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan: „Sau SCHEMELE continuă, dar cu alți autori...”

Acesta a mai adăugat că toată conducerea de la „Metalferos” a plecat în concediu. „La „Metalferos”, ei toți au plecat în concediu. Acum nu ai cu cine vorbi, așa-i la dânșii. Da, ei pleacă toți. Și la Calea Ferată în concediu… Asta-i o întrebare separată pentru Codul Muncii, că eu nu pot înțelege cum poți să iei ștampila și să dispari pe trei luni în concediu sau pe o lună în concediu și toți trebuie să stea să aștepte”, a adăugat acesta.

De menționat că, la început de mandat, ministrul Vadim Brînzan a spus că a descoperit scheme care aduceau oamenilor din PD în jur de 400 000 de lei în fiecare lună. De partea cealaltă, ex-premierul Filip l-a întrebat peste două luni unde sunt cele 400 000 de milioane, care ar fi putut acoperi deficitul bugetar. Mai mult, Filip a spus că la întreprinderile de stat nici nu poate fi vorba de un asemenea venit.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Nicu 24.08.2019 09:56

Aveau *EI* chiar și mai mult de 400 000 de milioane de lei , personal am asistat la exportul fierului uzat prin PORTUL LIBER INTERNATIONAL GIURGIULEȘTI , fierul de la METALFEROS , în țară adunau cu 0,9 lei max 1,2lei / rar unde așa acum , și la Turcia ajungea la preț de 9$-10$ . Unde pui că pe o navă se încărca mai mult de 150-200 tone, , dacă se ridică din arhiva Serviciului Vamal ( dacă mai sunt declarațiile vamale), sau în arhivă la Port Fluvial Ungheni ,, persoana domnului Moldovanu , Scheme *frumoase* , cum alți *concurenți* cu METALFEROS sau trezit peste noapte cu dosare penale , și își ispășesc pedeapsa azi în penitenciarele din țară , oamenii care sau opus sistemului au fost *diplomatic* lichidați . Sunt sigur că foarte mulți cunoșteau de aceste scheme *frumoase* a PDM_ului , CIND NOUA GUVERNARE VA ÎNDEPLINI PROMISIUNILE *TOȚI HOȚII LA PUȘCĂRIE*. pe citiva i-au scăpat deja , sau ii mai așteaptă și pe alții să mai vinde REPEJOR _: "apele Moldovei , drumurile Moldovei , aerul Moldovei , " ...oamenii Moldovei demult i-au vândut cu toate creditele lor FMI de milioane și milioane , cine le va recupera , stră-stră- nepoții nepoților nepoților noștri???. Ex ., SITUAȚIE+REZOLVARE=EFECT MILIARDELE FURATE SĂ FIE TOATE CONFISCATE (din casele mașinile conturile hoților), ÎNTOARSE BUGETULUI ȚĂRII = ACOPERIREA GĂURII NEGRE DIN TOȚI ACESTI 10 ANI de Hărțuire a țării de toți încolo și încoace.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Falimentul politicii...

24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md