19:18:17 17.11.2018
 
Stiri

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pregătește o STRATEGIE pentru atragerea specialiștilor în școli: „Cine face economie pe educație, își taie viitorul”

Social 04.08.2018 09:30 Vizualizări972 Autor: Ziarul National
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pregătește o STRATEGIE pentru atragerea specialiștilor în școli: „Cine face economie pe educație, își taie viitorul”

Pentru că se rărește numărul profesorilor, în special al celor care să predea în școlile din provincie, Ministerul Educației și Culturii pregătește o strategie pentru ridicarea prestigiului profesiei de dascăl.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei ședințe convocată de premierul Pavel Filip, la care au participat președinții de raioane.

Unii președinți de raioane au menționat că se confruntă cu lipsa cadrelor didactice, chiar dacă oferă tinerilor specialiști și locuințe sociale, și alocații pentru întreținere, dar și alte indemnizații.

În context, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au declarat că lucrează acum la un program de schimbare a imaginii profesorilor, care ar urma să ridice prestigiul profesiei și să atragă specialiști în școli.

Premierul a menționat că în domeniul educației s-au constatat mai multe greșeli ca abordare. „Problema noastră în educație nu a fost niciodată lipsa banilor. Problema a fost că nu am avut o viziune, nu am avut organizare. Dacă vom avea o viziune clară, vom găsi și bani. Cine face economie pe educație își taie viitorul. Suntem o țară mică. Nu ne putem permite să producem doar brațe de muncă. Noi trebuie să producem creiere, oameni care să lucreze în industriile cu valoare adăugată înaltă”, a precizat Pavel Filip.

Menționăm că, anterior, responsabilii de la minister au anunțat că în sistemul educațional al R. Moldova lipsesc pe moment circa 2 000 de cadre didactice.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md