20:45:37 18.08.2018
 
Stiri

Ministerul Sănătății anunță deja 20 de copii bolnavi de RUJEOLĂ în R. Moldova și lansează o nouă versiune despre apariția focarului

Social 08.08.2018 14:48 Vizualizări627 Autor: Ziarul National
Ministerul Sănătății anunță deja 20 de copii bolnavi de RUJEOLĂ în R. Moldova și lansează o nouă versiune despre apariția focarului

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale confirmă focarul multiplu cu suspecţie la rujeolă din UTA Găgăuzia, așa cum a transmis Centrul de Sănătate Publică de la Comrat, dar susține că numărul copiilor bolnavi se ridică la 20, dintre care doar trei au beneficiat de câte o singură doză de vaccin cu component rujeolic, insuficient pentru a fi protejați de această infecţie.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, copiii ar fi contactat boala în timp ce s-au aflat într-o tabără de vară din localitatea Morenii Noi, raionul Ungheni.

Persoana care este suspectată că ar fi sursa infecţiei este din satul Cazaclia şi a venit în tabără deja cu semne clinice de rujeolă, după ce s-a aflat timp de o săptămână în Bolgrad, regiunea Odesa din Ucraina, unde a contactat cu persoane bolnave de rujeolă.

Persoanele suspecte de rujeolă care s-au aflat în tabără sunt originare din raionul Ceadâr-Lunga, inclusiv opt din localitatea Beșghioz, câte patru din satele Copceac și Cazaclia, alt caz a fost înregistrat în raionul Vulcăneşti şi încă trei în raionul Ungheni.

Toți copiii au avut febră 38-39 0C, conjuctivită, rinoree, tusă uscată și erupții maculo-papuloase cutanate, la început pe față, apoi pe gât. Copiii se află acum sub supravegherea medicului infecționist și primesc tratament.

„Cauza refuzului de vaccinare a copiilor de către părinţi este motivul apartenenței la o confesiune religioasă. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează că acest caz este o dovadă în plus a faptului că rujeola rămâne în continuare o infecție cu grad înalt de contagiozitate și unica măsură sigură de protecție este vaccinarea profilactică conform Calendarului național de imunizare. Iar apartenenţa la o confesiune religioasă, naţionalitate sau curent politic nu ne protejează de contactul cu această boală contagioasă. Rețineți! Unica şi cea mai eficientă metodă de prevenţie a unor boli infecţioase este vaccinarea!!!”, cităm din același comunicat de la minister.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.08.2018 09:16 Ziarul National O vacanță antiprotest sau de ce Plaho...

13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md