18:04:52 26.06.2019
 
Stiri

Membru CEC, atac DUR la adresa „Promo-LEX”: I-a cerut președintei CEC să convoace conducerea asociației pentru explicații. Reacția „Promo-LEX”

Politică 10.01.2019 16:30 Vizualizări2040 Autor: Ziarul National
Membru CEC, atac DUR la adresa „Promo-LEX”: I-a cerut președintei CEC să convoace conducerea asociației pentru explicații. Reacția „Promo-LEX”

Iurie Ciocan, membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), consideră că rapoartele de monitorizare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie curent, realizate de către Misiunea de observare a alegerilor din cadrul Asociației „Promo-LEX”, ar fi o implicare în campania electorală.

Ciocan consideră că observatorii trebuie să se abțină de la orice comentariu până la închiderea secțiilor de vot, iar aprecieri ar urma să fie făcute pentru întregul proces electoral, numai că după alegeri. Or, cele două rapoarte preliminare, făcute publice de „Promo-LEX” până acum, ar stabili „încălcări, derapaje, mai că nu se fraudează alegerile”.

„Am căutat în standardele internaționale de monitorizare a alegerilor și nu am găsit nicio normă care permite realizarea rapoartelor interimare. Nicio misiune în R. Moldova, acreditată, națională sau internațională nu face acest lucru. Aceste rapoarte sunt o interferență în procesul electoral și o influențare nepotrivită a alegătorilor și a mediului de organizare a alegerilor, în general. (...) Stimați colegi, evaluați-vă strategia. Este nocivă”, a declarat Ciocan astăzi, într-o ședință a CEC.

Acesta i-a solicitat președintei CEC, Alina Russu, să convoace conducerea Asociației „Promo-LEX” pentru unele explicații: „Nu cred că asemenea lucru trebuie tolerat”.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Pavel Postică de la „Promo-LEX” a catalogat declarațiile lui Iurie Ciocan ca fiind „eronate”, amintind că asociația pe care o reprezintă a prezentat astfel de rapoarte preliminare de monitorizare a alegerilor începând cu anul 2009.

„De fiecare dată le-am prezentat și la CEC și nicio componență a Comisiei, inclusiv cea condusă de Iurie Ciocan, nu a avut nicio obiecție, niciodată”, ne-a spus Pavel Postică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!p.u Ciocârlan 10.01.2019 17:52

... taci bre în tufă...

Tarnacop 10.01.2019 18:36

Membru "CEC" Ciocan, este fix ca Sor - la fel de hotarat, "specialist desavarsit", si nu stiu de ce - mare aparator a intereselor ( sa nu credeti ca a cetetenilor), cinic, arogant si BLEG.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md