20:06:33 21.07.2024
Stiri

Mașa și Medvedev

Actualitate 16.06.2024 10:22 Vizualizări1089 Autor: ZiarulNational
Mașa și Medvedev


Trustia, elegii politikoase

Ilan Șor se vrea Lenin al vremurilor noastre. Interesantă, dar riscantă idee! El crede că, organizând, ca Lenin, congrese în străinătate, are șanse să învingă regimul Maiei Sandu, așa cum Lenin a învins regimul țarist.

Dacă admitem, ca în matematică, că regimul Maiei Sandu e asemănător cu regimul țarist, atunci există, trebuie să recunoaștem, o asemănare, de circa 25%, între Lenin și Șor. E vorba în primul rând de dimensiunea, de calibrul fizic, dar există și diferențe. Ne referim, iarăși în primul rând, la comparația podoabelor capilare, la lipsa ei în cazul lui Lenin și la surplusul acesteia din capul lui Șor.

Și Jasmin ar trebui poate să facă niște ajustări la stilul ei vestimentar, ca să corespundă cu stilul Nadejdei Konstantinovna Krupskaya, dar cine va fi sau e deja „draga prietenă”, Inessa Armand? E deputata Marina Tauber sau bășcănița Evghenia Guțul? Sau poate timidul Dmitri Constantinov, președintele Adunării Populare de la Comrat? Iar rolul lui Troțki cui îi revine? Nu cumva rugbistului, ca formă, dar nu și ca caracter, Vasile Bolea? Sunt ele/ei pregătiți pentru aceasta? Dar Șor e pregătit pentru eventuala întâlnire cu Fanny Kaplan? E de acord să fie conservat în formol? Dacă nu, atunci ar face bine să fie atent la ceea ce spune, căci ar putea să i se îndeplinească dorințele...

Și dacă ne mai amintim că Lenin își organiza congresele nu la Moscova, ci la Bruxelles, Londra sau Stockholm, că prefera să stea nu în Rusia, nu în taigaua de la Șușenskoe, ci în Elveția, în cafenelele din Zurich etcetera, să călătorească în vagoane sigilate - se adună prea multe diferențe, reducând, nu mărind probabilitatea obținerii unor rezultate similare...

Acum stau și mă gândesc la soarta ex-președintelui rus Dmitri Medvedev. Până nu demult, el amenința să trimită călăreții apocalipsei asupra SUA și a Occidentului în general, apoi numai asupra Europei, apoi zicea că va distruge Polonia, iar în ultima vreme pare să se fi specializat pe Republica Moldova, vorbește despre reUnire, limba și identitatea moldovenilor, românizare, repetând cam ceea ce spune Maria Zaharova... Ce se întâmplă, de fapt? Nu i se mai permite lui Medvedev să amenințe NATO, state mai mari, vrea să ia locul Mașei?Noi ne-am deprins cu ea și, vorba rușilor, ce rost ar avea să schimbi o sulă (DEX: 1.1. Unealtă cu care se aleg firele la războiul de țesut) pe un calup de săpun, mai ales că, în comparație cu Medvedev, Mașa pare totuși un pic mai sobră, nu-i așa?

Al vostru tremensdelirium, Ion BuragaParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md