02:27:28 14.12.2019
 
Stiri

Mai Sandu: „Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în R. Moldova și în regiunea transnistreană vor fi INTERZISE”

Economie 20.06.2019 09:41 Vizualizări4028 Autor: Ziarul National
Mai Sandu: „Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în R. Moldova și în regiunea transnistreană vor fi INTERZISE” Realitatea

Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea transnistreană vor fi interzise, anunță premierul Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Anunțul vine după ce ieri presa a scris că, după alegerile din 24 februarie curent, Ilan Șor și-a vândut cea mai mare parte din afacerile sale din R. Moldova. De exemplu, „Dufremol” SRL, care până în 2018 se declara cel mai mare operator de magazine duty free din R. Moldova, a ajuns în proprietatea și gestiunea bulgarului Todorov Marko Stefanov.

„Am rugat colegii mei din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile „duty free”, precum și posibilitatea existenței magazinelor, barurilor și restaurantelor cu regim „duty free” la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană. Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume, bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului.

Actualul Guvern nu doar că nu va admite astfel de inițiative pe viitor, dar și le va anula pe toate cele adoptate de către regimul oligarhic care a condus Republica Moldova până la 8 iunie curent”, susține Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md