12:14:18 27.10.2021
Stiri

Mai mulţi jurnalişti de la BBC consideră că vor fi „umiliţi” după ce postul britanic va face publice detalii despre salariile lor

Știri 09.07.2018 18:30 Vizualizări1082 Autor: Ziarul National
Mai mulţi jurnalişti de la BBC consideră că vor fi „umiliţi” după ce postul britanic va face publice detalii despre salariile lor sursa: news.ro


BBC va face publice salariile celor mai bine plătiţi jurnalişti, o decizie care a fost întâmpinată cu opoziţie de unii prezentatori, scrie The Telegraph.

Dacă anul trecut salariile publicate au fost grupate în intervale de 50.000 de lire, în 2018 intervalul s-a micşorat până la 10.000 de lire după ce Matt Hancock, ministrul Culturii, a susţinut că dezvăluirile de anul trecut nu conţin detalii suficiente.

Lista celor mai bine plătiţi jurnalişti va fi făcută publică miercuri.

Este aşteptat să conţină mai multe femei după ce BBC a oferit plăţi compensatorii către mai multe prezentatoare de ştiri despre care s-a descoperit că erau plătite mai puţin faţă de colegii lor bărbaţi, printre care Emily Maitlis şi Sarah Montague.

„Aceasta este cea mai recentă umilinţă”, a declarat unul dintre prezentatorii de pe listă.

„Prezentatorii sunt resemnaţi cu privire la faptul că BBC a lansat un Festival Naţional de „Trolling” în care toţi suntem batjocoriţi pentru salariile noastre. Toată lumea s-a săturat, atât manageri cât şi prezentatori”, a adăugat el.

Un alt prezentator a afirmat: „Bineînţeles că aş prefera ca lumea să nu ştie cu cât sunt plătit. Nu este chiar ceva specific britanic, nu? Dar aici suntem acum”.

Alţii consideră că este o schimbare pozitivă: „Dacă tu câştigi peste 150.000 de lire, nu poţi vorbi de o „umilinţă”. Transparenţa totală este cheia”.

Totuşi, transparenţa nu va fi chiar totală. O treime dintre cei de pe lista de anul trecut au dispărut de pe listă deoarece emisiunile lor sunt făcute de BBC Studios, care a fost considerată o entitate comercială diferită la începutul anului fiscal precedent.

Sursa: news.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md