20:59:08 05.03.2021
 
Stiri

REMANIERI // Silvia Radu este noul MINISTRU al Sănătății, Familiei și Protecției Sociale: Persoana care preia conducerea Ministerului Agriculturii

Politică 18.09.2018 11:49 Vizualizări2518 Autor: Ziarul National
REMANIERI // Silvia Radu este noul MINISTRU al Sănătății, Familiei și Protecției Sociale: Persoana care preia conducerea Ministerului Agriculturii


Fostul primar interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, va fi noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar actualul director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Nicolae Ciubuc, a fost propus pentru funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a formațiunii pe care o conduce.

Potrivit democratului, Silvia Radu îi va lua locul Svetlanei Cebotari la conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Nicolae Ciubuc - pe cel al lui Liviu Volconovici la Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„La ultima remaniere, care a avut loc în iarnă, am spus foarte clar că evaluarea miniștrilor o vor face cetățenii, deoarece ei sunt beneficiarii direcți ai activității Guvernului. Iar faptul că suntem la câteva luni de alegeri nu înseamnă că nu trebuie să facem schimbări, dacă asta o solicită oamenii. Împreună cu premierul am căzut de acord asupra schimbărilor de cadre care trebuie făcute”, a precizat Plahotniuc.

Politicianul susține că atât Volconovici, cât și Cebotari și-au făcut datoria la ministerele pe care le-au condus, dar PD se conformează cerinței cetățenilor. „Cetățenii vor mai multă calitate în domeniile respective, vor rezultate mai rapide și o comunicare mai directă cu conducătorii instituțiilor vizate. Mai mult, în domeniile supuse remanierilor urmează să fie lansate proiecte ample de modernizare și este nevoie de o abordare managerială mai eficientă și mai curajoasă”, a argumentat Vlad Plahotniuc.

Și premierul Pavel Filip le-a mulțumit celor doi miniștri remaniați pentru munca depusă în ultimele luni. Astfel, Liviu Volconovici va reveni în funcția de rector al Universității Agrare din Moldova, iar Svetlana Cebotari - în cea de director al Centrului de Transfuzie a Sângelui.

„Cunoașteți că procesul de evaluare este un proces continuu. Aceasta sa întamplat și de această dată după discuții lungi pe care le-am avut cu echipa și am ajuns la concluzia să facem unele remanieri în Guvern. Vreau să aduc mulțumiri intregii echipe care au muncit până acuma pentru că s-au produs foarte multe lucruri bune și s-au adus rezultate. Doar că un principiu pe care îl am eu și întreaga echipă PD este de a privi lucrurile și rezultatele nu în comparație de la ce am pornit, dar a privi lucrurile în ce am reușit a face luând în considerație potențialul. Din punctul meu de vedere potențialul a fost mai înalt în unele domenii decât s-au obținut rezultate.

Astăzi am decis să facem schimbari la doua ministeri. Este vorba de ministrul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale, Liviu Volconovici, care va fi înlocuit de către Nicolae Ciubuc. El este actual șef la agenția AIPA. S-a dovedit a fi un manager deosebit și un profesionist al domeniului agricol.

Un alt domeniu este cel al sănătații. Doamna Svetlana Cebotari va fi înlocuită de către doamna Silvia Radu. Și pe acest domeniu am înregistrat progrese de la începutul mandatului și au fost realizate mai multe reforme. Și pe această cale vreau să mulțumesc doamnei Svetlana Cebotari pentru munca care a depus-o în acest domeniu, și contez foarte mult pe domeniile și capacitățile manageriale a doamnei Silvia Radu”, a declarat premierul.

Sursa citată a mai spus că își dorește ca Guvernul să fie implicat mai puțin în politică sau în goana electorală. „De asta am insistat pe unele remanieri acuma pentru că în continuare să ne concentrăm pe implimentarea programului de guvernare. Îmi doresc de la noua echipă multă dedicație. Să ne ofere nimic altceva decâtlacrimi, muncă și sudoare””, a punctat Pavel Filip.

De asemenea, Pavel Filip a declarat că aceste remanieri au fost convenite cu președintele Igor Dodon și că de data aceasta nu va mai fi niciun blocaj instituțional, așa cum a fost în cazul ministrului Apărării, Eugen Sturza.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md