10:06:27 04.12.2022
Stiri

Silvia Radu infirmă că ar fi implicată în spălarea a cel puțin 2 000 000 de euro, alături de un fost șef al AAC: „Nu am făcut și nu am primit plăți. Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului”

Actualitate 15.08.2022 17:34 Vizualizări1732 Autor: Ziarul National
Silvia Radu infirmă că ar fi implicată în spălarea a cel puțin 2 000 000 de euro, alături de un fost șef al AAC: „Nu am făcut și nu am primit plăți. Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului” Facebook


Fosta primăriță interimară a municipiului Chișinău, Silvia Radu, infirmă că ar fi participat la spălarea a cel puțin 2 000 000 de euro, schemă în care figurează un ex-director al Autorității Aviației Civile (AAC) și alți foști angajați ai entității aeronautice.

„S-a invocat că eu am activat în cadrul unei companii de prestare a serviciilor de consultanță în domeniul aeronautic, am semnat mai multe contracte cu entități similare de peste hotare, am fi primit bani în conturile unor companii, ulterior am fi distribuit bani pe conturile mai multor companii-căpușă, ca, în final, mijloacele financiare spălate să ajungă pe cardurile personale ale suspecților. S-a mai afirmat că mai multe companii implicate în tranzacțiile frauduloase ar fi fost conectate la spălările de bani, cercetate în dosarele „fraudei bancare” și „laundromatului”.

În legătură cu cele declarate în public, mă simt obligată să intervin cu următoarele precizări:

Eu nu cunosc nimic despre tranzacțiile care fac obiectul declarațiilor publice de astăzi și nu am nicio legătură cu tranzacțiile respective. Nu am semnat contracte. Nu am făcut și nu am primit plăți. Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului”, se arată într-o declarație remisă de Silvia Radu.

Citește și: Un fost director al Autorității Aviației Civile a fost REȚINUT într-un dosar de spălare de bani. Alte trei persoane, inclusiv un fost PRIMAR al municipiului Chișinău, au statut de bănuit

Fosta primăriță și ministră a Sănătății a condamnat modalitatea în care organele de drept au reflectat perchezițiile făcute astăzi în dosarul în care figurează.

„Eu recunosc dreptul organelor competente ale statului de a investiga bănuieli de săvârșire a infracțiunilor și sunt deschisă să colaborez cu ancheta, însă condamn modalitatea de a face acest lucru prin lezarea imaginii publice și a demnității unor persoane nevinovate. Consider că astfel de acțiuni, fără suport probatoriu, încalcă vehement drepturile omului. Cred în statul de drept și sper în neadmiterea abuzurilor. Regret situația de astăzi și sper că, în cel mai scurt timp, organele competente se vor convinge că toate aceste bănuieli la adresa mea sunt absolut nefondate”, a punctat Silvia Radu.

Amintim că un fost director al Autorității Aviației Civile a fost reținut astăzi, 15 august, pentru 72 de ore într-un dosar de spălare de bani. Fostul conducător al AAC, care a activat până în ianuarie 2021 în cadrul Autorității, este bănuit că, împreună cu trei foști angajați ai entității aeronautice și un fost primar al municipiului Chișinău, ar fi spălat bani în proporții deosebit de mari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md