00:12:23 21.08.2018
 
Stiri

Justiţia rusă ordonă BLOCAREA Telegram. Compania a refuzat să colaboreze cu serviciul secret

Știri 14.04.2018 08:01 Vizualizări1685 Autor: Ziarul National
Justiţia rusă ordonă BLOCAREA Telegram. Compania a refuzat să colaboreze cu serviciul secret sursa: google.ro

Un tribunal din Moscova a ordonat vineri blocarea mesageriei Telegram în Rusia, pentru că aceasta a refuzat să furnizeze Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile ce ar permite citirea mesajelor criptate, informează AFP, citată de Agerpres.

Agenţia rusă de reglementare Roskomnadzor, care a sesizat justiţia, a atenţionat joi că decizia va fi pusă în aplicare „imediat” ce va fi emisă o decizie.

Audierea a avut loc în absenţa reprezentanţilor Telegram, care au explicat că nu vor să participe la o „farsă”.

Aplicaţia, care are 200 de milioane de utilizatori în întreaga lume, este cunoscută pentru faptul că oferă o confidenţialitate sporită şi este angajată de mai multe luni într-o luptă cu autorităţile ruse, care în ultimii ani exercită o presiune în creştere asupra internetului.

Avocatul mesageriei, Pavel Cikov, a denunţat o decizie care „demonstrează încă o dată că justiţia (rusă) serveşte în mod fidel intereselor puterii, fără a se preocupa să păstreze o minimă aparenţă”.

Acest verdict „apropie Rusia de ţările unde ura triumfă, unde se taie capete şi unde se duce război împotriva progresului şi libertăţii”, a adăugat Cikov pe contul său Telegram.

El a declarat cu o zi înainte că Pavel Durov, co-fondatorul Telegram, le-a interzis avocaţilor săi să se prezinte la audiere, pentru „a nu legitima această farsă”.

Roskomnadzor i-a dat 15 zile mesageriei Telegram pentru a furniza codurile sale de criptare. „Informaţiile difuzate de Telegram pot conţine date utilizate de organizaţii teroriste şi extremiste”, a declarat către audienţă o reprezentantă a Roskomnadzor, afirmând că aceasta ar constitui „o ameninţare la adresa Federaţiei Ruse”.

Mesageria a explicat anterior că cerinţele autorităţilor sunt„inaplicabile” din punct de vedere tehnic, dat fiind sistemul foarte complex de criptare, potrivit căruia mesageria însăşi nu are acces la unele comunicaţii.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md