00:55:23 02.06.2020
 
Stiri

Iurie Topală PLEACĂ de la conducerea „Căii Ferate”? BILANȚ de peste hotare: „Ne exprimăm speranţa că cei care vor prelua interimatul acestui mandat vor trăi bucuria unor realizări şi mai mari”

Economie 14.08.2019 16:36 Vizualizări1672 Autor: Ziarul National
Iurie Topală PLEACĂ de la conducerea „Căii Ferate”? BILANȚ de peste hotare: „Ne exprimăm speranţa că cei care vor prelua interimatul acestui mandat vor trăi bucuria unor realizări şi mai mari”


Șeful Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM), Iurie Topală, ar putea renunța la funcție, deși se află în concediu peste hotare.

Topală a publicat astăzi pe Facebook „o retrospectivă” a activității sale din fruntea întreprinderii, reieșind din „ultimele decizii luate la nivel de Guvern asupra ÎS „Calea Ferată din Moldova”, în special asupra conducerii magistralei”.

Deși Guvernul nu a anunțat o eventuală demisie a lui Topală, acesta spune că urmează să revină în R. Moldova, după ce și-a luat un concediu mai lung, și va lua „o decizie asupra acțiunilor următoare”.

„Deocamdată, însă, ne exprimăm speranţa că cei care vor prelua interimatul acestui mandat vor trăi bucuria unor realizări şi mai mari. Pentru că ele sunt necesare şi pentru că ele sunt posibile. Până atunci, le mulţumesc din suflet tuturor angajaţilor magistralei”, a scris Topală.

Potrivit acestuia, atunci când a venit la conducerea CFM în 2015, întreprinderea avea datorii de 96,8 milioane de lei, în timp ce astăzi angajații își primesc salariile la zi.

„Volumul creditelor nerambursate era de 207 milioane de lei, iar actualmente acestea constituie 134,619 milioane de lei. La data respectivă, magistrala avea impozite neachitate în sumă de 19,693 de milioane de lei, acum acestea fiind achitate în totalitate. Direcţia financiară raporta datorii faţă de agenţii economici în sumă de 128,618 milioane de lei, datorii care actualmente se află în plin proces de stingere. Întreprinderea avea datorii pentru motorină în sumă de 83,907 de milioane de lei, acestea reducându-se acum la 37,33 de milioane de lei”, compară Topală.

Amintim că, recent, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a acuzat conducerea CFM că ar fi perceput taxe ilegale de la agenții economici.

„La „Calea Ferată a Moldovei” se percepea de la 2-5 euro pentru fiecare tonă de marfă transportată. Anul trecut, prin intermediul CFM au fost transportate peste 10 milioane de tone. Astfel, vorbim despre 20 – 50 de milioane de dolari. Avem informații că din diferite scheme se acumulau lunar minimum 400 de milioane de lei”, a declarat ministrul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md