05:03:41 01.06.2020
 
Stiri

VIDEO // Insul care recruta moldoveni pentru a fi SCLAVI pe plantațiile de măsline din Portugalia, REȚINUT: Peste 200 de victime

Social 10.06.2019 11:05 Vizualizări2253 Autor: Ziarul National
VIDEO // Insul care recruta moldoveni pentru a fi SCLAVI pe plantațiile de măsline din Portugalia, REȚINUT: Peste 200 de victime


Un bărbat de 30 de ani, administratorul unei agenții de plasare în câmpul muncii în străinătate cu sediul în Chișinău, a fost reținut de oamenii legii, fiind învinuit de trafic de ființe umane în scop de exploatare prin muncă în țările spațiului UE.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale susține că insul era membru al unei grupări infracționale transfrontaliere care exploata moldoveni pe plantațiile de măsline din Portugalia.

Investigațiile, efectuate inclusiv cu ajutorul Serviciului de Informații și Securitate, au scos la iveală faptul că, începând cu luna septembrie 2018, traficanții ademeneau cetățeni ai R. Moldova cu locuri bine plătite în Portugalia, dar de fapt urmăreau să-i exploateze prin muncă în domeniul agriculturii din acest stat.

CITIȚI și FOTO // Moldoveni, SCLAVI în Portugalia: Un nou caz de exploatare prin muncă a cetățenilor R. Moldova. La cules măsline, în condiții mizere și fără bani

Ulterior, liderul grupării împreună cu alte persoane necunoscute, folosindu-se de vulnerabilitatea victimelor, le-au transportat și adăpostit într-o localitate din Portugalia. Ajunși la destinație, suspecții au confiscat de la victime actele de identitate. Totodată, sub pretextul restituirii unei datorii neachitate de către victime, aceștia le amenințau cu violența fizică și le impuneau să facă diferite lucrări agricole, în afară de cele promise inițial, fără a le achita salariul promis.

Oamenii legii au găsit la sediul agenției circa 200 de contracte de prestare a serviciilor pe numele cetățenilor Republicii Moldova, care au plecat în străinătate la muncă sau urmează să plece la muncă, agende cu înscrisuri de ciornă, carnete, mijloace bănești, recipise și confirmări de transferuri bănești.

CITIȚI și FOTO // MĂRTURIA cutremurătoare a unui cetățean din R. Moldova, SCLAV pe plantațiile de MĂSLINE din Portugalia: „Mai bine stați acasă”

Dacă vinovăția bărbatului va fi demonstrată, acesta riscă închisoare de la 7 până la 15 de ani, dar și confiscarea bunurilor obținute pe cale ilegală.

Oamenii legii încearcă acum să dea de urma tuturor afaceriștilor implicați, dar și a victimelor care au avut de suferit din cauza acestora.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md