14:47:47 21.06.2024
Stiri

INFOGRAFIC // Tot ce trebuie să știți despre RECENSĂMÂNTUL populației și al locuințelor, care începe săptămâna viitoare în R. Moldova

Actualitate 05.04.2024 12:40 Vizualizări1681 Autor: Ziarul National
INFOGRAFIC // Tot ce trebuie să știți despre RECENSĂMÂNTUL populației și al locuințelor, care începe săptămâna viitoare în R. Moldova


Biroul Național de Statistică (BNS) va demara, pe 8 aprilie curent, Recensământul populației și al locuințelor, exercițiu desfășurat până pe 7 iulie.

Primele date preliminare ale plebiscitului, organizat o dată la zece ani, vor fi făcute publice în decurs de șase luni de la încheierea acestuia.

Autoritățile dau asigurări că informațiile oferite de către cetățenii R. Moldova recenzorilor vor rămâne confidențiale, transmise pe un server și păstrate în siguranță.

Mai exact, datele individuale nu vor fi trimise la autorități și nu vor fi publicate nicăieri, iar Biroul Național de Statistică va prezenta doar informații sub formă generalizată, menite să arate caracteristicile generale ale populației R. Moldova.

Datele la recensământ vor fi colectate pe o tabletă, iar cetățenii vor putea verifica, la sfârșit, corectitudinea datelor indicate de recenzor.

CITIȚI și DOC // Cum vor arăta și ce întrebări vor conține chestionarele de la Recensământul populației și al locuințelor, care va demara pe 8 aprilie: Persoanele vor fi recenzate acolo unde locuiesc de facto, nu la domiciliul înscris în acte

Recenzorii implicați în procesul de colectare a datelor vor vizita locuințele pentru a adresa întrebări din chestionarul de recensământ, înregistrând răspunsurile pe tabletă. Aceștia vor prezenta obligatoriu legitimația de recenzor și va purta vestimentație cu însemne de identitate a referendumului, inclusiv vestă, chipiu, tricou, rucsac, tabletă, toate cu logo-ul Recensământului 2024.

În cadrul exercițiului, vor fi colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie - anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația etc., dar și date despre locuință, cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței etc.


Sursa: BNS


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md