15:29:21 12.04.2024
Stiri

DOC // Cum vor arăta și ce întrebări vor conține chestionarele de la Recensământul populației și al locuințelor, care va demara pe 8 aprilie: Persoanele vor fi recenzate acolo unde locuiesc de facto, nu la domiciliul înscris în acte

Actualitate 03.04.2024 15:53 Vizualizări2218 Autor: Ziarul National
DOC // Cum vor arăta și ce întrebări vor conține chestionarele de la Recensământul populației și al locuințelor, care va demara pe 8 aprilie: Persoanele vor fi recenzate acolo unde locuiesc de facto, nu la domiciliul înscris în acte


Biroul Național de Statistică (BNS) va organiza, în perioada 8 aprilie - 7 iulie 2024, Recensământul populației și locuințelor, acțiune care are loc o dată la zece ani.

În cadrul recensământului, persoanele vor fi recenzate la adresa unde locuiesc de facto în mod obișnuit și nu la adresa înscrisă în actul de identitate. Astfel, recenzorii îi vor întreba pe cei care locuiesc efectiv în locuință, indiferent dacă sunt proprietari, chiriași etc.

Cetățenii R. Moldova vor trebui să răspundă la întrebările din trei chestionare, care vor fi îndeplinite de către recenzori. Datele pe care le veți oferi la Recensământ vor rămâne confidențiale.

Chestionarul pentru recenzarea locuinței va colecta date despre clădirea în care este situată locuința, despre membrii gospodăriei, inclusiv persoanele temporar absente sau prezente și străine.Chestionarul pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit va cuprinde date despre clădirea în care este amplasat spațiul colectiv de locuit, dotările spațiului colectiv de locuit și persoanele care locuiesc în spațiul colectiv de locuit.Chestionarul pentru recenzarea persoanei va fi completat pentru fiecare persoană din gospodărie, înscrisă în lista membrilor gospodăriei, care locuiesc de obicei în locuința dată, prin intervievarea fiecărei persoane.

În absența unor membri ai gospodăriei sau în cazul minorilor, datele vor fi solicite de la un membru adult al gospodăriei.
BNS îndeamnă cetățenii să ofere răspunsuri corecte și complete recenzorilor, pentru a obține date statistice elocvente privind populația și locuințele din R. Moldova.

Recenzorii vor prezenta obligatoriu legitimația de recenzor și va purta vestimentație cu însemne de identitate a referendumului, inclusiv vestă, chipiu, tricou, rucsac, tabletă, toate cu logo-ul Recensământului 2024.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md