14:27:21 21.06.2024
Stiri

Începe Recensământul populației și al locuințelor în R. Moldova! Autoritățile îndeamnă cetățenii să ofere răspunsuri corecte și complete recenzorilor și dau asigurări că datele vor fi confidențiale

Actualitate 01.04.2024 12:53 Vizualizări957 Autor: Ziarul National
Începe Recensământul populației și al locuințelor în R. Moldova! Autoritățile îndeamnă cetățenii să ofere răspunsuri corecte și complete recenzorilor și dau asigurări că datele vor fi confidențiale


Biroul Național de Statistică (BNS) va organiza, în perioada 8 aprilie - 7 iulie 2024, Recensământul populației și locuințelor (RPL).

Acțiunea are loc o dată la 10 ani și are scopul de a obține date statistice privind populația și locuințele din R. Moldova.

Recenzorii implicați în procesul de colectare a datelor vor vizita locuințele pentru a adresa întrebări din chestionarul de recensământ, înregistrând răspunsurile pe tabletă.

BNS îndeamnă cetățenii să ofere răspunsuri corecte și complete recenzorilor.

Aceștia vor prezenta obligatoriu legitimația de recenzor și va purta vestimentație cu însemne de identitate a referendumului, inclusiv vestă, chipiu, tricou, rucsac, tabletă, toate cu logo-ul Recensământului 2024.

În cadrul exercițiului vor fi colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie - anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația etc., dar și date despre locuință, cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.

Datele oferite recenzorilor vor fi confidențiale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md