14:22:29 21.06.2024
Stiri

Sociolog, despre „agitația” pe seama întrebărilor de la recensământ: Ducem fișa de cardiogramă s-o citească cei pregătiți pentru asta

Actualitate 10.04.2024 11:11 Vizualizări1117 Autor: Ziarul National
Sociolog, despre „agitația” pe seama întrebărilor de la recensământ: Ducem fișa de cardiogramă s-o citească cei pregătiți pentru asta BNS


Chestionarele de la Recensământul populației și al locuințelor 2024 vor fi completate de personal pregătit, căruia i-au fost „tălmăcite” toate întrebările, iar discuțiile din spațiul public nu ar face decât „să alimenteze nihilismul”, susține Vasile Cantarji, directorul CBS Research, companie specializată în efectuarea sondajelor de opinie.

„Agitare pe seama recensământului. S-a apucat lumea să aprecieze chestionarele. Tot ok până aici. Dar, oameni buni, mai ales acei care mai aveți ceva urmăritori: de ne miră de ce e 8 aprilie, întrebăm de oamenii care au elaborat. Ne vor spune, lămuri. Cumva nu ne apucăm să discutăm conținutul fișei de cardiogramă. O ducem să o citească cei pregătiți pentru asta. Cam așa și aici, chestionarul îl va aplica personal pregătit pentru asta, căruia i-a fost tălmăcită fiecare întrebare”, punctează sociologul.

CITIȚI și Premierul Dorin Recean, mesaj pentru „experții de peste noapte” în recensământ: „Asupra formulării întrebărilor s-a lucrat foarte mult. Îi chem pe toți să răspundă, ca să putem pune la dispoziția autorităților și mediului de afaceri datele necesare”

Expertul care a realizat numeroase sondaje de opinie a ținut să explice de ce recenzorii vor întreba populația unde a dormit pe 8 aprilie.

„Viața este un proces, în continuu se produc evenimente. De aceea, ar fi ideal ca recenzarea să fie realizată în timp cât mai scurt, o zi, două, ideal o clipă. Dar fiind imposibil, se recurge la o dată de referință (prima zi a recensământului), adică se fixează situația pentru un moment concret, indiferent de ziua în care s-a produs recenzarea”, a explicat Cantarji pe pagina sa de Facebook.

Sociologul crede că „nedumeririle fără răspuns vehiculate în public nu fac decât să alimenteze nihilismul”.

„Haideți să ne canalizăm energia în a promova exercițiul, a convinge pe cei din jur să participe la recensământ, este îndemnul lui Vasile Cantarji.

Menționăm că purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat astăzi, după ședința Guvernului, că întrebările din chestionarele Recensământului populației și al locuințelor 2024 au fost în prealabil discutate cu experți sociologi și au la bază standardele de calitate ONU, care vizează organizarea recensămintelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md