02:12:37 03.12.2020
 
Stiri

UPDATE // Bărbatul RĂPIT de separatiștii transnistreni a fost ELIBERAT. Mișcări SUSPECTE ale unei coloane de vehicule militare în preajma depozitului de MUNIȚII de la Cobasna. Autoritățile de la Chișinău, NEPUTINCIOASE

Actualitate 29.10.2020 17:01 Vizualizări1331 Autor: Ziarul National
UPDATE // Bărbatul RĂPIT de separatiștii transnistreni a fost ELIBERAT. Mișcări SUSPECTE ale unei coloane de vehicule militare în preajma depozitului de MUNIȚII de la Cobasna. Autoritățile de la Chișinău, NEPUTINCIOASE


UPDATE // Purtătorul de cuvânt al Guvernului Chicu, Boris Harea, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că bărbatul reținut de separatiștii transnistreni a fost eliberat.

„Cetățeanul R. Moldova, angajat al autorităților constituționale, care a fost reținut în dimineața zilei de 29 octombrie curent de către structurile „mgb” a fost eliberat în aceste clipe. Oleg Babii, care făcea naveta tur-retur Camenca-Sănătăuca și se deplasa zilnic la serviciu și acasă este angajat al S.A. Drumuri din Sănătăuca. Datorită implicării autorităților naționale pentru soluționarea acestui caz individual, persoana a fost eliberată. Chișinăul condamnă acest comportament provocator și sfidător la adresa securității statului și drepturilor omului din partea Tiraspolului”, ne-a comunicat Boris Harea.

*************

Încă o persoană din Camenca a fost răpită astăzi de către separatiștii transnistreni, iar situația celor patru persoane răpite pe 7-8 octombrie curent rămâne incertă. Două persoane rămân întemnițate, iar alte două, inclusiv angajatul Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi, rămân în arest la domiciliu. Subiectul a fost discutat astăzi de către vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic și șeful Misiunii OSCE în R. Moldova, Claus Neukirch.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru Politici de Reintegrare, un subiect sensibil abordat în cadrul discuțiilor a vizat deplasarea de astăzi a patru vehicule de la Tiraspol în direcția depozitului de muniții Cobasna, după ce o notificare târzie a fost recepționată de comandamentul de militari, iar autoritățile moldovenești nu au acceptat acest lucru.

Notificarea recepționată pe 28 octombrie arată că o coloană de 7 vehicule urma să se deplaseze pe itinerarul Tiraspol-Cobasna-Tiraspol, în perioada 29-30 octombrie curent.

Citește și: KGB-ul transnistrean zburdă în voie în zona de securitate. Mascații de la Tiraspol au RĂPIT un polițist moldovean. Nimeni nu știe unde se află angajatul IP Florești

Un alt subiect pus în discuție s-a referit la cazul persoanelor răpite în perioada 7-8 octombrie curent, precum și la situația celor două persoane care continuă să rămână în detenție. S-a discutat despre necesitatea de a le asigura dreptul la asistență medicală, asistență juridică și întrevederea cu rudele, iar ca finalitate - eliberarea acestora.

Citește și: KGB-ul transnistrean a REVENIT la locul faptei. Reprezentanții acestei structuri neconstituționale au făcut PERCHEZIȚII în casa polițistului Andrei Amarfi, RĂPIT ieri în plină zi de separatiști

Mai mult, șeful Misiunii OSCE a fost informat că separatiștii de la Tiraspol au mai reținut o persoană în Camenca și, deocamdată, nu se cunoaște nimic despre locul aflării sale.

Citește și: VIDEO // Informații CONTRADICTORII privind numărul de cetățeni răpiți de către separațiștii de la Tiraspol. Dodon și MAI vorbesc de DOI cetățeni capturați, iar Comisia pentru securitate națională, apărare și ordine publică – de PATRU moldoveni

Citește și: Patru persoane RĂPITE de KGB-ul transnistrean în 24 de ore pentru „spionaj” în favoarea R. Moldova. Jizdan: „Li s-a pus un SAC pe cap... Putem presupune că astfel de incidente se pot repeta”Patru persoane RĂPITE de KGB-ul transnistrean în 24 de ore pentru „spionaj” în favoarea R. Moldova. Jizdan: „Li s-a pus un SAC pe cap... Putem presupune că astfel de incidente se pot repeta”

Părțile au discutat și despre alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie, inclusiv despre votul la cele 42 de secții de votare deschise pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. S-a convenit că Misiunea OSCE și Biroul pentru Politici de Reintegrare vor coordona în regim de lucru în ziua scrutinului, inclusiv eventualele situații ce necesită implicarea acestor instituții.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 29.10.2020 17:18

Autoritatile de la Chisinau nu-s neputinciose - sunt complicii separatistilor pro-kremlin. Criminalii se plimba prin aeroportul international Chisinau - serviciile Statului RM le intind covor verde. Asta-i Stat ?!!!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md