04:18:11 25.02.2021
 
Stiri

KGB-ul transnistrean zburdă în voie în zona de securitate. Mascații de la Tiraspol au RĂPIT un polițist moldovean. Nimeni nu știe unde se află angajatul IP Florești

Actualitate 07.10.2020 13:18 Vizualizări1545 Autor: Ziarul National
KGB-ul transnistrean zburdă în voie în zona de securitate. Mascații de la Tiraspol au RĂPIT un polițist moldovean. Nimeni nu știe unde se află angajatul IP Florești


Angajatul Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi, ar fi fost răpit în această dimineață de către mascații așa-zisului KGB transnistrean, susține deputatul Chiril Moțpan. Incidentul a avut loc în Zona de Securitate, în orașul Camenca din stânga Nistrului.

„Dezmăț în stil KGB-ist. Reținere ilegală în Zona de Securitate. Ofițerul de poliție Andrei Amarfi, angajat al IP Florești, a fost răpit în dimineața acestei zile de către structurile criminale ale Transnistriei. Totul a începăut în mijloc de noapte, când persoane înarmate necunoscute, cu cagule pe față și cu inscripția „KGB” pe haine, au tăbărât în curtea casei ofițerului de poliție din Camenca, vandalizând casa și speriind de moarte soția și copiii minori ai acestuia”, scrie Moțpan pe Facebook.

În acel moment, ofițerul se afla la părinții săi din Sănătăuca, Florești, și, alertat de vocea speriată a soției, s-a îndreptat spre casa sa. „În momentul când a intrat în curtea casei sale din Camenca, asupra lui au tăbărât bandiții KGB-ului transnistrean și, aplicând forța, l-au imobilizat, l-au urcat întrun automobil de model neidentificat, dispărând într-o direcție necunoscută. Deși, în calitatea mea de membru al Comisiei parlamentare Securitate națională, apărare și oprdine publică, am solicitat, telefonic, o informație amplă despre cazul răpirii ofițerului de poliție Andrei Amarfii, șeful IP Florești, Valeriu Șumila a refuzat, spunându-mi să fac un demers oficial către IGP al MAI. Până la această oră, o informație de maximă imortanță este dosită de publicul larg”, a punctat Moțpan.

Deputatul a solicitat ministrului de Interne, Pavel Voicu, și directorului SIS, Alexandr Esaulenco, să informeze opinia publică cu privire la circumstanțele producerii acestei infracțiuni grave și măsurile intreprinse pentru eliberarea ofițerului răpit de către structurile criminale de la Tiraspol.

Șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Ion Mămăliga, a confirmat pentru Deschide.md incidentul și a declarat că, în prezent, se interprind toate măsurile pentru a identifica locul aflării polițistului, dar și pentru eliberarea acestuia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

19.02.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul minoritar a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md