16:21:03 19.04.2019
 
Stiri

IMPORTANT: Când vor avea acces la banii lor deponenții celor trei bănci falimentare

Economie 07.10.2015 17:42 Vizualizări1351 Autor: Galina Munteanu
IMPORTANT: Când vor avea acces la banii lor deponenții celor trei bănci falimentare

Începând cu 10 octombrie curent, ora 13:00, vor fi sistate toate operațiunile în conturile de depozit la vedere și la termen ale persoanelor fizice și juridice deschise la cele trei bănci care sunt lichidate - Banca de Economii S.A., B.C. Unibank S.A. și BC Banca Sociale S.A.

Potrivit unui comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), clienții vor avea acces la depozitele transferate la băncile care le vor prelua mijloacele bănești, în condițiile contractuale inițiale, începând cu 19 octombrie curent.

Pe parcursul perioadei 10-19 octombrie, băncile, sub administrare specială, vor pregăti listele depozitelor, împreună cu informația detaliată aferentă, și le vor transfera la alte bănci.

Totodată, băncile receptoare vor introduce informația aferentă depozitelor în sistemele lor informatice și vor întreprinde măsurile necesare de pregătire pentru deservirea calitativă a noilor clienți.

Informația referitoare la băncile către care vor fi transferate soldurile conturilor de depozit va fi pusă la dispoziția clienților prin subdiviziunile teritoriale la care sunt deserviți și prin mass-media.

Suplimentar, începând cu 10 octombrie, cele trei bănci vor sista toate operațiunile punctelor de schimb valutar, cu excepția celor amplasate la punctele de trecere peste frontiera de stat.

Anterior, Banca Națională a anunțat că pe 9 octombrie, ora 21:00, vor fi sistate operațiunile de alimentare a depozitelor persoanelor fizice și juridice. De asemenea, din aceeași dată, vor fi oprite operațiunile cu cardurile bancare emise de cele trei bănci cu probleme.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Ion Guzun 08.10.2015 08:45

Dacă miliardele le-a furat pe ascunse ilegal, iată că poftim, aceste trei bănci sunt furate ilegal de clienți care aduc venit și mai au active...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md