19:20:17 28.05.2023
Stiri

Încă o BANCĂ din R. Moldova urmează să fie vândută. O instituție financiară internațională și două fonduri de investiții străine sunt interesate să preia acțiunile

Economie 10.05.2018 19:38 Vizualizări3664 Autor: Ziarul National
Încă o BANCĂ din R. Moldova urmează să fie vândută. O instituție financiară internațională și două fonduri de investiții străine sunt interesate să preia acțiunile


Un consorțiu internațional, format dintr-o instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe, a depus o cerere oficială pentru achiziționarea a 41,09% de acțiuni ale BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

Banca Națională a Moldovei (BNM) a informat Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit în ședință la 4 mai 2018, că există această cerere.

„Ținând cont că BC „Moldova-Agroindbank” S.A. este o bancă de importanță sistemică și că au expirat mai mult de trei luni de la expunerea la vânzare pe piața reglementată a acțiunilor noi ale băncii emise prin decizia organului său executiv ca urmare a anulării acțiunilor neînstrăinate ale foștilor deținători, CNSF a înaintat Guvernului propunerea de a iniția negocieri cu potențialii achizitori în vederea vânzării acțiunilor respective”, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei.

Sursa citată mai menționează că legea prevede că perioada totală de deținere a acțiunilor de către Guvern nu trebuie să depășească 90 de zile.

„În cazul semnării unui precontract cu consorțiul internațional și lansării procedurii de cumpărare-vânzare prevăzute de lege, licitația va fi deschisă în aceleași condiții tuturor potențialilor cumpărători, care au primit permisiunea prealabilă a BNM. Procedura respectivă nu afectează activitatea băncii”, se mai arată în comunicatul de presă.

Amintim că, la începutul anului curent, o altă bancă din R. Moldova a fost vândută investitorilor străini. Banca Transilvania a achiziționat la începutul anului peste 39 la sută din acțiunile „Victoriabak” și, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, va deține o cotă de peste 66 la sută din acțiunile uneia dintre primele trei bănci din R. Moldova.Banca Transilvania a mai dobândit, la 3 mai, 5,42% din acțiunile Victoriabank, achiziționate de la 80 de vânzători care au realizat subscrieri, iar acum a ajuns la o deținere de 44,6% din acțiunile celei de-a treia bancă, după mărime, din R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md