00:39:26 20.01.2020
 
Stiri

Guvernul NU va satisface cererea transportatorilor de a MAJORA tarifele, chiar dacă aceștia amenință că suspendă 600 de curse: „Doar după îndeplinirea acestor condiționalități, putem vorbi despre ajustare a tarifelor”

Economie 09.10.2019 11:01 Vizualizări747 Autor: Ziarul National
Guvernul NU va satisface cererea transportatorilor de a MAJORA tarifele, chiar dacă aceștia amenință că suspendă 600 de curse: „Doar după îndeplinirea acestor condiționalități, putem vorbi despre ajustare a tarifelor” Autoblog


Guvernul condus de Maia Sandu este împotriva majorării tarifelor la transportul de călători, însă admite că acestea ar putea fi ajustate. Totuși, pentru ca să se întâmple acest lucru, transportatorii nu trebuie să suspende joi, în semn de protest, 600 de curse.

„Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse, blocând astfel circulația cetățenilor, motivând greva în baza refuzului Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile rutiere naționale. Pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiționalități, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor”, se arată într-o declarație a Guvernului.

Potrivit Executivului, transportatorii nu au luat în calcul impactul negativ asupra cetățenilor când au cerut majorarea imediată a tarifului de la 48 de bănuți până la 92 de bănuți per km.

„Pe moment se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil. Din partea transportatorilor s-a solicitat să se expună cu propuneri consolidate de modificare a codului dat, care să soluționeze problema fluxului de călători și optimizarea programului de transport rutier.

Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de deservire a serviciilor rutiere din țara noastră”, se mai arată în declarația Guvernului.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că astăzi vor fi suspendate mai multe rute spre Chișinău. Microbuzele și autobuzele, peste 250 de unități care transportă călători, vor fi aduse la un protest în Piața Marii Adunări Naționale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md