08:13:14 19.03.2024
Stiri

„Goana după meteor”, VARIANTA CHINEZEASCĂ // Cum vor asiaticii să prindă și să tragă pe Pământ un asteroid. Și mai ales de ce…

Știri 10.08.2018 16:30 Vizualizări1860 Autor: Ziarul National
„Goana după meteor”, VARIANTA CHINEZEASCĂ // Cum vor asiaticii să prindă și să tragă pe Pământ un asteroid. Și mai ales de ce… Sursa: cunoastelumea.ro


„Goana după meteor” este un roman scris de Jules Verne, publicat în 1908, după moartea autorului, a cărui poveste se învârte în jurul unui meteorit din aur pe care, cu ajutorul unui aparat, oamenii reușesc să îl prăbușească controlat undeva în Groenlanda. Acum, oamenii de știință chinezi consideră că ideea de a captura și de a aduce pe Pământ în mod controlat un meteorit nu este imposibilă, motiv pentru care intenționează să facă lucrul acesta până în 2030.

Cercetătorul Li Mingtao și echipa sa de la National Space Science Center of the Chinese Academy of Sciences consideră nu doar că proiectul lor este viabil, ci și că va revoluționa în viitor modul în care se va face minerit pe Terra. Un asteroid poate fi o sursă amplă de minerale și, de asemenea, ar putea îmbunătăți cercetarea actuală cu privire la originile sistemului solar, reducând în același timp amenințarea reprezentată în prezent de obiectele cosmice care într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat s-ar putea intersecta cu planeta noastră.

„Spre deosebire de misiunile de a aduce probe pe Pământ de pe aceste corpuri cerești, noi ne propunem să aducem înapoi un asteroid întreg de câteva sute de tone, ceea ce ar putea transforma asteroizii dintr-o potențială amenințare pentru Pământ într-o resursă utilizabilă”, a declarat Li.

Cum poate cineva să prindă un asteroid, chiar și de dimensiuni reduse?

Echipa propune proiectarea unor drone spațiale care să se prindă de asteroid și să îl împingă către Pământ. Pe măsură ce asteroidul se apropie de planeta noastră, dronele își vor activa un scut termic și vor reduce viteza asteroidului. Acest lucru îl va împiedica să ardă în timp ce pătrunde în atmosfera terestră.

Sondele vor fi redirecționate de la sol către zonă fără așezări umane în care să lase captura. Huang Wei, inginer-șef la un institut din cadrul Academiei de Tehnologie Spațială din China a companiei China Aerospace Science and Technology Corporation, consideră că ideea poate aduce o îmbunătățire semnificativă în explorarea spațiului.

Sursa: cunoastelumea.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md