15:24:46 24.05.2019
 
Stiri

Ghimpu, Diacov și Reșetnicov, la NATO, unde se va discuta și despre R. Moldova

Politică 16.11.2018 14:39 Vizualizări742 Autor: Ziarul National
Ghimpu, Diacov și Reșetnicov, la NATO, unde se va discuta și despre R. Moldova

O delegați a Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 64-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, unde se va discuta și despre regiunea transnistreană. Reuniunea este găzduită de Parlamentul Canadei și are loc la Halifax, în perioada 16-19 noiembrie curent.

Din componența delegației conduse de șeful delegației Parlamentului la AP a NATO, Mihai Ghimpu, fac parte deputații Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov.

Ședințele Comitetelor AP NATO – Comitetul pentru dimensiunea civilă a securităţii, Comitetul pentru apărare şi securitate, Comitetul pentru economie şi securitate, Comitetul politic, Comitetul pentru ştiinţă şi tehnologie, precum și reuniunile grupurilor politice vor avea loc în perioada 17-18 noiembrie. În cadrul acestor reuniuni vor fi discutate proiectele rezoluțiilor Comitetelor, prezentate de către raportori și raportori speciali.

Raportul general al Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității conține un capitol referitor la Republica Moldova și regiunea transnistreană. Totodată, în Raportul special al Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității și în Raportul general al Comitetului pentru știință și tehnologie se conțin referințe la republica noastră.

Ședința plenară va avea loc luni, pe 19 noiembrie. Participanții la reuniune vor fi salutați de președinta AP NATO, Rasa Jukneviciene, secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, alți oficiali.

Tematica celei de-a 64-a sesiuni anuale a AP a NATO constituie relațiile transatlantice și rolul NATO în calitate de pilon al securității comune.

AP a NATO este o organizaţie interparlamentară, care reuneşte parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi din ţările asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md