20:13:51 30.05.2020
 
Stiri

FOTO, VIDEO // Vlad Filat, la judecată: „Plahotniuc a plecat, sistemul a rămas”. Cererea de recuzare a judecătorilor, RESPINSĂ

Social 24.06.2019 15:15 Vizualizări3225 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Vlad Filat, la judecată: „Plahotniuc a plecat, sistemul a rămas”. Cererea de recuzare a judecătorilor, RESPINSĂ tv8.md


UPDATE // „Plahotniuc a plecat, sistemul a rămas”, a comentat Vlad Filat, după ce instanța i-a respins cererea de recuzare a magistraților care să examineze cererea de revizuire a dosarului său. Susținătorii veniți azi la ședința de judecată, care a fost una publică, au scandat: „Rușine!”.

Astfel, magistrații de la Judecătoria Chișinău, Andrei Niculcea și Sergiu Lazari, care au făcut parte din completul de judecată care l-a condamnat pe Vlad Filat la 9 ani de închisoare, vor examina și cererea de revizuire a dosarului respectiv.

Avocatul, Victor Munteanu și-a exprimat dezacordul în legătură cu respingerea cererii de recuzare.

„Noi nu credem în coincidențe. Este improbabil ca și cea de a doua cerere de revizuire să fie distribuită aleatoriu la aceeași judecători. Se poate de spus că dosarul a fost distribuit automat, deși Codul de Procedură Penală nu prevede aceasta. Cererea de revizuire este în contradicție cu sentința. Atunci nu s-a dorit să se afle adevărul și nu suntem siguri că aceeași judecători vor dori să-și corecteze erorile”, a declarat apărătorul.

UPDATE // Vlad Filat a cerut recuzarea judecătorilor care ar urma să examineze cererea de revizuire a dosarului în care a fost condamnat la nouă ani de închisoare, pe motiv că este vorba de aceiași magistrați care l-au condamnat. „Nu cred că același judecător care a participat la condamnarea mea poate să-și revizuiască decizia”, a spus astăzi Vlad Filat în instanță, afirmând că la baza dosarului său au fost puse „probe false”, iar „instanța a fost indusă în eroare” de către procurori.

„Cererea de revizuire depusă nu înseamnă eliberarea mea”, a ținut să precizeze Filat.

Avocații lui Vlad Filat au arătat că dosarul fostului premier nimerește a treia oară pe mâna acelorași judecători, fapt care trezește anumite bănuieli. Totuși, instanța a respins ca fiind nefondată cererea de recuzare a judecătorilor.

***

Mai mulți susținători ai ex-premierului Vlad Filat au venit la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde urmează să fie examinată o nouă cerere de revizuire a cauzei penale în care politicianul a fost privat de libertate.

„Cea de-a doua cerere de revizuire a procesului penal a fost depusă pe data de 12 iunie 2019, după ce s-a constatat faptul că domnului Vlad Filat în sentință i-a fost ilegal atribuită suma de 5,5 milioane euro, dar care ulterior s-a demonstrat că aparținea, de fapt, unei companii subordonate lui Ilan Șor”, a explicat avocatul Victor Munteanu.Citește și: INTERVIU // Avocatul Victor Munteanu: „Vlad Filat a fost absolut ilegal privat de libertate pentru 9 ani”

Printre susținătorii veniți la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, se numără fostul președinte al raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, dar și primarul de Parcova, Marcel Snegur.

Inițial, cei care au venit să-l sprijine pe Filat nu au fost lăsați în sală. Totuși, după puțin timp oamenii și-au ocupat locurile disponibile din sala de judecată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md