06:11:49 14.06.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Autobuz transformat în APARTAMENT: A costat cât o casă, dar arată peste aşteptări

Știri 09.07.2018 19:30 Vizualizări3943 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Autobuz transformat în APARTAMENT: A costat cât o casă, dar arată peste aşteptări sursa: eva.ro


O femeie a muncit trei ani pentru a-şi vedea visul împlinit: ea a transformat un autobuz vechi într-un apartament care arată mai bine decât multe locuinţe obişnuite.

În loc să-şi caute o casă de vis, Jessie Lipskin a ales s-o facă singură. Căutând pe eBay, ea a fost atrasă de un autobuz vechi, un GMC din 1966, acelaşi model pe care Keanu Reeves l-a condus în filmul „Speed”, şi a decis să-l cumpere. Următorii trei ani i-a petrecut transformând autobuzul într-o casă pe roţi, inspirată de dorinţa de a avea o locuinţă care să se potrivească cu stilul său de viaţă eco.

„Prima mea atracţie pentru un stil de viaţă alternativ a fost documentarul «Garbage Warrior», în care Michael Reynolds, un eco-arhitect, concepea vehicule folosind materiale reciclate. A rezonat complet cu mine. Am început să citesc tot mai mult despre stilurile de viaţă autosustenabile. În cele din urmă, o casă pe roţi mi s-a părut soluţia perfectă: aşa pot să explorez uşor locuri noi (să găsesc un loc permanent în care să mă stabilesc, pe termen scurt, nu era o prioritate pentru mine) şi să duc un stil de viaţă vegan"”, a explicat Jessie Lipskin pentru Bored Panda.

Ea a mai spus că rulotele şi autorulotele nu o atrăgeau din punct de vedere estetic, aşa că a optat pentru conversia unui autobuz vintage, pe care îl putea înmatricula ca autovehicul de recreere.

Locuinţa mobilă pe care a creat-o are facilităţi moderne şi include un dormitor, chicinetă şi baie, toate integrate în spaţiul de tip vagon care aparent nu se preta pentru o locuinţă. Ei bine, cu ceva imaginaţie şi ambiţie, Jessie a reuşit să-şi creeze tot confortul, cu dulap de haine, frigider şi cu duşul ce foloseşte apa de ploaie colectată.

Cea mai grea parte a proiectului prezentat pe Instagram a fost să găsească oamenii potriviţi care să o ajute la această transformare. „Îmi place să meşteresc, dar n-am experenţă în instalaţii sanitare şi electrice, aveam nevoie de un meşter pentru această lucrare”, a explicat femeia.

„Cea mai mare provocare a fost faptul că era foarte diferit de a lucra la o casă care se află într-un loc fix. A trebuit să rezolv lucrurile din mers şi pe deasupra unghiurile caroseriei şi stilul înclinat al ferestrelor m-au forţat să creez cel mai bun şi mai curbat design pentru mobilier.

Cum gradul de înclinare diferă în funcţie de locul în care se află autobuzul, totul depindea de calcularea unghiurilor. Asta a adăugat mult timp la proiect”, a mai spus ea.

Deşi a fost o provocare destul de costisitoare, Jessie nu s-a dat bătută. Cu totul, a cheltuit 70.000 de dolari pentru a termina apartamentul pe roţi. Cu aceşti bani şi-ar fi putut lua liniştită o casă, dar care ar mai fi fost farmecul? Din ianuarie, ea locuieşte în autobuzul transformat în apartament şi se bucură în fiecare zi de visul care a devenit realitate.

Sursa: eva.ro


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md