01:39:51 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Tendinţe. Cum s-a TRANSFORMAT mobilierul din casele românilor

Știri 20.09.2017 07:03 Vizualizări1905 Autor: Ziarul National


VIDEO // Tendinţe. Cum s-a TRANSFORMAT mobilierul din casele românilor sursa: google.ro

Mobila pentru apartamentele mici este tot mai căutată. Românii au renunţat la vitrinele masive şi mobilierul greu din lemn. Acum vor să ascundă patul în dulap şi să urce cât mai uşor canapeaua pe scări. Pentru companiile care vând mai mult la export, finisajele şi calitatea materialelor este prima cerinţă.

Românii vor să se simtă tot mai în largul lor în apartamentele mici de la bloc. Aşa că mobila pe care o caută trebuie să fie pe modelul 2 în 1.

Suprafaţa medie a unei locuinţe construite anul trecut în România a fost de 66,4 metri pătraţi, cu peste un metru pătrat mai puţin decât în 2015. Fabricile de mobilă s-au adaptat repede.

Nae Dan, reprezentant al unei firme de mobilă: „Am introdus patul într-un dulap şi am făcut genul ăsta de rabatare. O măsuţă care se extinde, aici avem priza aproape de laptop şi atunci am rezolvat faza cu biroul”.

Mobilarea unui apartament cu două camere ajunge la 10.000 de euro, folosind astfel de soluţii practice şi nu foarte scumpe. Aceşti producători din Chişinău au venit cu altă idee: cine cumpără mobilă trebuie să îşi pună şi problema dacă reuşeşte să o treacă pragul casei.

Dana Sava, reprezentant al unei companii: „O mobilă uşoară, fără carcasă, fără elemente rigide. 21 de kilograme asta! Ne-am gândit la apartamente mici, apartamente fără lifturi”.

Producătorii garantează că timp de cinci ani saltelele din poliuretan nu se deformează. Preţurile variază între 3500 de lei canapeaua mare şi 1100 fotoliul care se transformă în pat. Mobilă care se pliază, cer şi americanii, spune Florentina Toader. Fabrica pe care o conduce exportă mobilă de 15 ani peste Ocean, iar produsul care i-a cucerit pe cumpărători este patul de copii care poate fi transformat în pat de adulţi. Preţul, cu tot cu materialele cu care se converteşte mobilierul este de 1000 de euro.

Florentina Toader, proprietar al unei fabrici de mobilă: „80% din producţie merge pe piaţa americană. tot ce înseamnă finisaje, atât vopseaua cât şi baiţul sunt pe bază de apă, non toxice. Toate piesele sunt conforme cu cele mai stricte reguli de securitate de pe piaţa americană”.

Şi Tudor Constantin, fost rugbyst în echipa naţională a României vinde peste graniţă. Are peste 170 de magazine de desfacere numai în Franţa, dar a adus 30 de specialişti francezi să facă finisajele pentru mobilierul din stejar masiv produs în trei fabrici din ţară. România a exportat mobilă în valoare de 1,6 miliarde de euro anul trecut.

VIDEO aici!

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md