05:12:00 25.09.2018
 
Stiri

FOTO // TRAFICANȚII DE HEROINĂ, în instanță. Monitorizare a grupării criminale mai bine de doi ani

Anticorupție 16.07.2018 13:00 Vizualizări1523 Autor: Ziarul National
FOTO // TRAFICANȚII DE HEROINĂ, în instanță. Monitorizare a grupării criminale mai bine de doi ani

Grupul infracțional format din cinci cetățeni ai Turciei, care au fost reținuți la începutul anului în timp ce transportau în R. Moldova circa 80 de kg de heroină, a ajuns pe banca acuzaților.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cei cinci sunt învinuiți de punerea în circulație a substanțelor narcotice și contrabandă.

Activitatea acestei grupări infracționale a fost documentată mai bine de doi ani, fiind identificate două posibile rute de transportare a drogurilor: Afganistan – Iran – Azerbaidjan – Georgia – Ucraina (feribot) –R. Moldova – UE (Olanda/Germania) și Afganistan – Iran – Turcia – Bulgaria – România – R. Moldova – UE (Olanda/Germania).

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, în perioada anilor 2015 – 2017, membrii grupării au procurat patru semiremorci și camioane de tractare, în care au fost confecționate artizanal locuri special amenajate pentru tăinuirea drogurilor. În luna februarie 2018, grupul infracțional a camuflat aproximativ 80 kg de heroină în semiremorca încărcată cu legume (roșii) care a fost transportată din orașul Istanbul, Turcia, în R. Moldova, traversând Bulgaria și România.

Acest transport de droguri a fost controlat de organele de drept din R. Moldova, operațiune realizată în conlucrare cu autoritățile statelor Bulgaria, România, Azerbaidjan și Ucraina. Pe tot parcursul drumului camionul a fost supravegheat non-stop.

Astfel, la 23 februarie 2018, după ce camionul intrase în R. Moldova, au fost efectuate percheziții în raionul Ialoveni, pe teritoriul unui depozit. În semiremorca camionului fost depistate și ridicate aproximativ 80 kg de heroină.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă pentru trafic de substanțe narcotice de la 7 la 15 ani de închisoare și pentru contrabandă - de la 3 la 10 ani de închisoare.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md