00:53:11 19.06.2019
 
Stiri

FOTO // Profesori, părinți și elevi de la liceele „Orizont” protestează la Parlament și solicită eliberarea cetățenilor turci reținuți de SIS: „Profesori capturați”

Social 07.09.2018 15:03 Vizualizări1365 Autor: Ziarul National
FOTO // Profesori, părinți și elevi de la liceele „Orizont” protestează la Parlament și solicită eliberarea cetățenilor turci reținuți de SIS: „Profesori capturați”

Profesori, părinți, elevi din clasele mai mari de la rețeaua de licee „Orizont” din R. Moldova protestează în fața Parlamentului, solicitând eliberarea „profesorilor capturați”, cu referire la angajații reținuți ieri de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) despre soarta cărora nu se cunoaște nimic.

Aceștia, printre care și rude ale profesorilor dispăruți, au afișat pancarte cu mesaje în limbile română, engleză, rusă și turcă: „Eliberați-i pe profesorii capturați”, „Azi sunt profesorii, mâine putem fi noi”, „Vrem să învățăm în pace” etc.

CITIȚI și Soarta cetățenilor turci, reținuți ieri de SIS, rămâne NECUNOSCUTĂ. Avocat: „NU avem niciun document oficial”

În cadrul protestului a fost citit un comunicat de presă al instituției în care se arată că viața celor șapte persoane reținute este în pericol.

„Printre cei reţinuţi sunt și persoane care au activat în Republica Moldova timp de până la 25 de ani, fără a fi suspectate de careva activităţi ilegale vreodată. Pare ciudat că anume acum au fost declarate indezirabile, iar expulzarea lor în Turcia va avea un sfârşit tragic. Deşi Liceele Teoretice „Orizont” îşi continuă activitatea în regim obişnuit, suntem îngrijoraţi atât de soarta colegilor, cât şi de cea a membrilor familiilor lor. (...) Cunoscându-i de mai mulți ani pe cei reţinuţi, am avut numeroase posibilităţi să ne convingem de corectitudinea acţiunilor, omenia şi profesionalismul lor, confirmate de cei cu care am activat: persoane oficiale, părinţi, absolvenţi şi rezultate performante ale liceenilor.

Reieşind din situaţia creată, cerem o analiză obiectivă a motivelor în baza cărora a fost luată decizia de a declara aceste persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, deși procedura de azil este demarată, dar și dovezile care ar demonstra vinovăția acestora. La fel, cerem să se ia atitudine faţă de acţiunile inumane din timpul reţinerii. (...)

Mulţumim tuturor pentru susţinere şi suntem convinşi că împreună vom reuşi să obținem transparenţă în acest caz, salvând, poate, viaţa celor 7 persoane nevinovate!”, se arată în comunicatul oficial al rețelei de licee „Orizont”.

Protestatarii au scandat „Libertate”, „Jos mâinile de pe profesori” și „Vrem să învățăm fără frică”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Gheorghe 07.09.2018 15:25

Alte surse media au văzut (şi ne-au arătat) şi multă poliţie (terorişti! ce mai...). Voi nu aţi văzut? Ori deja nu vi se mai permite?

R. Duda 07.09.2018 15:57

Dar știți cine e vinovat în dezastrul care domnește în Țara Moldovei și de faptul că căldura l-a atacat la cap pe Plahorniuc - Maia Sandu. Nu credeți? Întrebații pe A. Candu, M. Lupu, D.Diacov, pe popa Marchel, pe comentatorii ”obiectivi” P. Bogatu, V. Andrievschi, pe scritorii ”neamului” Traianus, Dabija, ș.a.și pe alte vietăți.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md