09:46:43 26.04.2019
 
Stiri

FOTO // Cum arată plăcuțele NEUTRE cu numere de înmatriculare a mașinilor din Transnistria

Economie 03.09.2018 13:01 Vizualizări2626 Autor: Ziarul National
FOTO // Cum arată plăcuțele NEUTRE cu numere de înmatriculare a mașinilor din Transnistria

Cu trei litere și trei cifre, fără însemnele vreunui stat - așa vor arăta plăcuțele cu numere de înmatriculare a mașinilor din Transnistria care le deschid locuitorilor din stânga Nistrului drumul spre traficul internațional.

Activitatea punctelor de înregistrare a mijloacelor de transport din Transnistria, care vor funcționa în orașele Râbnița și Tiraspol, a fost lansată în regim de testare la 1 septembrie curent.

Locuitorii din stânga Nistrului vor depune actele pentru înmatricularea mijlocului după o programare prealabilă, on-line sau telefonic la numărul 123. Cei înregistrați se vor prezenta la oficiile din Tiraspol și Râbnița începând cu 10 septembrie curent.

Oficiile respective vor activa cinci zile pe săptămână, de marți până sâmbătă, cu program de lucru între orele 9:00-17:00.

Noile subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice vor elibera certificate de înmatriculare pentru mijloacele de transport cu numere neutre aflate în posesia locuitorilor din stânga Nistrului, fapt care le va permite acestora să circule în traficul rutier internațional.

Certificatul de înmatriculare, provizoriu și permanent, are un grad sporit de protecție și conține date despre tipul automobilului, capacitatea cilindrică, numărul de identificare și cel de înmatriculare etc.

Certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numere neutre sunt destinate mașinilor înmatriculate în stânga Nistrului și mun. Bender, cu excepția localităților Cocieri, Corjova, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pârâta, Pohrebea și Vasilievca din raionul Dubăsari.

Printre autoturismele ce urmează a fi înmatriculate conform noii proceduri se numără cele concepute pentru transportul a zece persoane, inclusiv maşinile de tipul „break” şi maşinile de curse, motociclete, mopede şi biciclete, triciclete sau similare, echipate cu pedale şi cu motor auxiliar, cu sau fără ataş, ataşe.

De această înlesnire pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice. Persoanele fizice trebuie să dețină actele de identitate valabile și să domicilieze permanent în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender până la data de 24 aprilie 2018. Persoanele juridice eligibile sunt cele înregistrate la Agenția Servicii Publice până la data de 24 aprilie 2018 cu sediul în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender, care desfășoară activitate comercială externă și nu prestează servicii de transport rutier de persoane.

Beneficiarii vor achita taxele pentru înregistrare și reînregistrare a mijloacelor de transport la fel ca și locuitorii din dreapta Nistrului, iar pentru vehiculele introduse după data de 24 aprilie 2018 vor prezenta documentul vamal de tip nou TV 24.

Biroul Politici de Reintegrare precizează că, din data depunerii setului de acte pentru perfectare în unul dintre punctele de înregistrare a mijloacelor de transport, accesul în traficul rutier internațional va avea loc peste 30 de zile.

Transnistrenii care nu doresc să se deplaseze cu mașinile în traficul rutier internațional nu sunt obligați să înregistreze sau reînregistreze autovehiculele.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2019 09:11 Nicolae Negru Utopia unui guvern de „coeziune națio...

22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md